Nyugaton ősz, keleten nyár lesz

| 2014. augusztus 30. 14:03 | Frissítve:
Nagy időjárásbeli különbséget hoz tanévkezdésre a vasárnap este érkező hidegfront a nyugati és keleti tájak között.

A meteorológiai nyár utolsó estéjén északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, mely a legfrissebb előrejelzések szerint nem vonul át hazánk fölött, ugyanis megreked a nyugati országrész fölött. Így szeptember első napjaira jelentős időjárásbeli különbség látszik kiéleződni az ország nyugati és keleti tájai között.

Szeptember első napján a Dunántúl és a középső tájak fölött sok lesz a felhő többfelé esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal. Főként nyugaton akár nagy területen is kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél, és az errefelé élők kifejezetten hűvös, őszies időre készülhetnek, egészen nyugaton a 15 fokot sem éri majd el a legmagasabb hőmérséklet. Keleten ugyanakkor a változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a Nap, és csak mutatóban alakulhat ki jelentéktelen zápor. Ezeken a tájakon a légmozgás csak időnként élénkülhet meg, a Tiszántúlon délutánra pedig 30 fok közelébe melegedhet a levegő. 

Kedden is marad előreláthatólag a kettőség: nyugaton hűvös, szeles, csapadékos, keleten változóan napos-felhős, meleg nyári időre számíthatunk.

Szerdára ez a hidegörvény nyugat, délnyugat felé távolodik, így a Dunántúlon is egyre hosszabb időszakokra kisüt a Nap, és már csak egészen nyugaton, délnyugaton alakulhat ki kisebb csapadék. Nyugaton is melegszik a levegő, így megszűnik a hétfőre, illetve keddre jellemző nagy kontraszt az ország két vége között, délutánra országszerte 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A melegebb továbbra is keleten, északkeleten lesz.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |