Ónos esőt hozhat a csütörtök

| 2014. január 27. 10:09 | Frissítve:
Zord, éjszakai fagyok után a hét második felében a hó mellett megjelenhet a havas eső és az ónos eső is.

Hó után ónos eső jön a Dunántúlra (kedd 13:35): Kedden a kora délutáni órákban több helyről jelentettek észlelőink hószállingózást, kisebb havazást, melynek köszönhetően lepel-2, 3 centiméterrel gyarapodott az eddig meglévő hóréteg. Szerdára virradóra délnyugat felől újabb csapadékmező érkezik többfelé - legkisebb eséllyel északkeleten - okozva havazást. Déli tájainkon akár 5-7 cm friss hó is hullhat. Csütörtök virradóra aztán átmenetileg mindenhol megszűnik a havazás, majd napközben előbb a Dunántúlon, később északon is egyre több helyen alakulhat ki csapadék, mely az Északi-középhegység térségében nagy eséllyel havazás lesz, ám a Dunántúlon egyre inkább ónos eső, illetve fagyott eső lehet meghatározó.

Előzmények

Érdekes hét előtt állunk: az első napokban a hóval borított, kevésbé felhős területeken maradnak a zord, éjszakai fagyok: hétfőn virradóra Hatvan mellett például -17,7 fokot mutatott a hőmérő.

A jelenlegi modellfutások szerint szerdáig az ország nagy részén hó formájába várható csak a csapadék, csütörtöktől viszont dél felől melegebb légtömegek áramlanak majd fölénk, mely hatására a téli csapadékok legveszélyesebb formájával, az ónos esővel is találkozhatunk a hét második felétől. 

Ha marad a mostani menetrend, akkor csütörtökön például az északi területeken havazásra készülhetünk, míg délen és nyugaton eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat majd.

Mivel az időjárási szituáció még igen bizonytalan, érdemes lesz figyelemmel követni a friss előrejelzéseket is.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |