Ónos esővel kezdett a hét

| 2016. január 25. 13:00 | Frissítve:
A Dunántúlon ónos esővel köszöntött be a hétfő reggel, később keleten havazott.

Friss - Keleten még hó, középen eső, néhol ónos eső esik (hétfő 18:35): A Tiszántúlon még havazik, nyugatabbra már mindenhol eső jellemző, helyenként ónos eső is előfordul. A csapadékmező fokozatosan kelet, délkelet felé húzódik, a Tiszántúlon is egyre inkább ónos eső, havas eső váltja fel a havazást, majd hajnalra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

Egyre többfelé esik a hó keleten (hétfő 15:25): A csapadékzóna fokozatosan kelet, délkelet felé mozog, így most már a keleti tájakról is egyre több helyen jelentenek észlelőink havazást. Ónos eső inkább csak a főváros környékén fordul elő elvétve.

Vikisz téli hangulatot árasztó képe Lillafüredről, köszönjük!

Közelít az ónos eső a fővároshoz (hétfő 13:20): Érden, és a főváros délnyugati részén már ónos esőre váltott a csapadék, közben a Duna-Tisza-közén és az Északi-középhegységben is egyre nagyobb területen havazik.

Budapesten is havazik (hétfő 11:53): A fővárosban is esik a hó, de délután a csapadék, havas esőbe, ónos esőbe válthat át!

Ónos eső kontra havazás (hétfő 10:40): Jelenleg a Dunántúl keleti felén esik nagyobb területen ónos eső, északon, északkeleten viszont többfelé kisebb havazás a jellemző. Eközben nyugaton, délnyugaton már fagypont fölé emelkedett a hőmérséklet.

Balogh Rózsa felvétele Taplocáról, ahol az ónos eső miatt jegesek az utak. Köszönjük!

Terjed a csapadék (hétfő 9:05): Az északnyugati megyékben már fagypont köré szökött a hőmérséklet, a Szombathely-Pápa-Mosonmagyaróvár háromszögben már eső esik. A Dunántúl nagy részén továbbra is ónos eső jellemző, Dorog térségében viszont még a hó szállingózik.

Szuhogy1 nevű felhasználónk fotója Szuhogyról, köszönjük!

Nyugat ónos esővel indította a hétfőt (hétfő 8:15): A dunántúli megyékben már kora reggel ónos esővel találkozhattak a munkába indulók, az Útinform szerint elsősorban Csorna és Sárvár térségében jegesek, csúszósak az utak. A csapadék fokozatosan kelet felé fog tolódni, eleinte sokfelé várható ónos eső, vigyázzunk a csúszós utakon!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |