Országos havazás kezdődik

| 2010. december 17. 11:04 | Frissítve:
Péntek délutántól egy mediterrán ciklon hatására újabb havazás kezdődik.

Már teli van a hócipőnk a mediterrán ciklonokkal, hiszen az elmúlt időszakban számos esetben hoztak havazást, ám a legtöbb helyen néhány órát követően már csak a tócsák maradtak a hófoltok helyén... Most azonban jobb helyzetben vagyunk, hiszen legalább a hétvégén élvezhetjük majd a ma délután érkező ciklon produkálta fehér tájat, hiszen az enyhülés csak hétfőn érkezik.

Péntekre virradóra igen erős fagyok jellemezték az országot, a Bakony térségében észlelőink automatái szerint egészen -18 és -21 °C közé süllyedt a hőmérők higanyszála. Délelőtt főleg a Duna-Tisza közén és keleten havazott, északkeleten továbbra is ködfoltok nehezítették a közlekedést. A Dunántúl nagy részén felszakadozott a felhőzet, így rövidebb napos időszakok is előfordultak.

Pénteken délutántól azonban nyugat-délnyugat felől várhatóan ismét megnövekszik a felhőzet, az esti óráktól a Dunántúlon havazás kezdődik, majd a csapadékzóna fokozatosan kelet felé tolódik, szombaton az esti órákban már csak északkeleten várható számottevő csapadék. Időnként intenzív csapadékgócok is előfordulhatnak majd, a friss hó mennyisége országos viszonylatban 5-15 cm közé tehető, ám helyenként - elsősorban a Dunántúlon (Bakonyban) - ennél nagyobb mennyiség is hullhat (akár 20 cm-t meghaladó). A megélénkülő szélben akár hófúvások is előfordulhatnak, közlekedjünk óvatosan!

A havas, szeles időnek köszönhetően jelentősen csökkenni fognak a légszennyezettségi értékek is, melyek most többfelé az egészségügyi határérték felett alakulnak. 

Természetesen, ha az események úgy kívánják, mindenképp elindítjuk majd Percről percre rovatunkat is!


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |