Ősz a Visegrádi-hegységben

| 2017. október 20. 0:57 | Frissítve:

Az elmúlt napok napsütéses, nyáriasan meleg időjárását sokak az őszi erdőkben túrázással töltötték.

Mi sem tettünk másként: túránk Dömösről indult, ahol a piros háromszög jelzésre tértünk rá. Számos túratársunkkal a Vadálló-köveknél tettünk egy hosszabb pihenőt, itt ugyanis a Börzsönyre, részben a Dunára kiváló rálátás van. Pihenőt már csak azért is érdemes beiktatni, mert rövid - kb. 2,5 km-es - táv alatt több, mint 450 m-et kell kapaszkodnunk. Tehát miután erőt gyűjtöttünk és fotóztunk tovább indultunk a Prédikálószékre, ahonnan az egy évvel ezelőtt októberben átadott kilátóból csodaszép panoráma nyílik a Dunakanyarra. Egy aránylag hosszabb pihenőt és kényelmes fotózást követően úgy döntöttünk, Dobogókő fele jövünk le.

Erre leginkább az ezernyi színben pompázó erdő nyújtott élményt, a szintén piros háromszög jelzést követve néhány helyről innen is megpillantottuk a Dunát. Az lefele vezető mintegy bő 6 km-es út során későn érő szedert és gombákat is láttunk. Az ősz illatát, a napról-napra vastagabb avar illatát mélyen lélegeztük be. A sárgás, rozsdás-barna színű erdő övezte turistaútvonalon késő délután érkeztünk Dobogókőre. Zsíros kenyér formájában energiát gyűjtöttünk, majd autónkkal Esztergomot vettük célba. Szerencsénkre a Duna parton hihetetlenül szép napnyugta koronázta meg a 11 km-es túránkat.

 

Képriportunk alább tekinthető meg.

 

Fotók és túrázók: Majoros Gabriella, Pálhegyi Zoltán, Tiszai Szabolcs és Bodrogi Attila
Kapcsolódó hírek

  • Keddtől melegedés jön Melegfront jön a hét második napján, enyhülés kezdődik, csütötökön délen, délnyugaton már 15-16 fok is lehet.
  • Medvetalálkozó a Hargitán Medvecsaládok és sok más erdőlakó fordul meg a Hargitán kihelyezett medveles környékén.
  • Egyre kevesebb napsütés Szombatig egyre felhősebb, hidegebb, őszi napok jönnek, helyenként gyenge csapadékkal. Északon, északkeleten még fagyhat.
  • Sejtelmes november Az enyészet hava uralma alá vonta a természetet, szebbnél szebb misztikus fotók érkeztek képtárunkba.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Mikor jön a tél?

Még nem
🍁

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak