Pár fokos lehűlés

| 2013. október 28. 12:01 | Frissítve:
Szerdáig kitart a vénasszonyok nyara, majd egy gyenge hidegfront hoz pár fokos lehűlést.

A hét első napjaiban még kitart az átlagosnál jó néhány fokkal melegebb, vénasszonyok nyara jellegű idő a legtöbb helyen 20 fok fölötti délutáni hőmérsékletekkel, majd szerdán északnyugat felől egy gyenge hidegfront hoz pár fokos lehűlést, de hideg idő ezután sem várható, átlagos hőmérsékletű, illetve attól egy-két fokkal még mindig enyhébb időjárás várható Mindenszentekkor.

Szerdáig elsősorban az északi, északnyugati és nyugati országrész fölött lesz több felhő az égen, ezeken a tájakon kedden és szerdán helyenként kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat, de nem ez lesz a meghatározó. A déli, délkeleti tájakon azonban továbbra is simogató napsütés és a 23-24 fok körüli délutáni hőmérsékletek idézik majd a vénasszonyok nyarát. Az északi, északnyugati tájakon ettől ugyan pár fokkal hűvösebb marad a levegő, de fázni errefelé sem fogunk, az enyhe éjszakai órákat követően itt is 20 fok közelébe melegszik napközben a levegő. 

Szerdán napközben aztán megélénkül, a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, mellyel megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása: a Dunántúlon várhatóan már mindenhol 20 fok alatt marad a csúcs, ezzel szemben keleten, délkeleten még mindig mérhetünk 23-24 fokot a délutáni órákban.

Csütörtökön és pénteken ismét nyugodtabb időjárásra van kilátás. Hajnalonként és napközben egyaránt pár fokkal hűvösebb lesz a levegő, de még így is az átlagosnál egy-két fokkal enyhébb, változóan felhős-napos őszi időre van kilátás. Főként péntek hajnalban ismét megjelennek majd a ködfoltok.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent fotókért köszönet illeti Csépke Csabát és Asztrid nevű felhasználónkat!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |