illusztráció illusztráció

Záporos, zivataros májusi idő

Kedden és szerdán is túlnyomóan felhős, többfelé csapadékos idő ígérkezik. Záporok, zivatarok bármelyik nap előfordulhatnak.

Kedden és szerdán túlnyomóan felhős idő lesz jellemző, ismét többfelé kell számítani lokális jellegű záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb viharok is előfordulhatnak.

illusztráció

Ágics Évi fotója köszönjük!

Kedden sokfelé lokálisan 10 mm-nél több csapadék is eshet záporok, zivatarok formájában. Összességében leginkább délkeleten fordulhat elő szárazabb idő, de a felhők itt is sokszor megszűrhetik a napsütést. Az ég sokfelé megdörrenhet. Az erősebb zivatarcellákat jégeső, felhőszakadás, viharos szél kísérhetik. Az egyébként is kissé szeles időben délután 24-28 fok várható.

Szerdán a Tiszántúlon napos időre, másutt csak kevés napsütésre számíthatunk, záporok, zivatarok ismét előfordulhatnak, de nagy területen hulló jelentős mennyiségű csapadékra nem kell készülnünk. Felhőszakadás csak a lokális jellegű heves viharokat kísérheti. Mérsékelt marad a légmozgás, 24-29 fokig melegszik a levegő.

A továbbiakban csütörtökön és pénteken egyre több napsütés ígérkezik, előreláthatólag pár fokkal tovább melegszik az idő. Csütörtökön többfelé, pénteken elszórtan záporok, zivatarok kialakulására továbbra is lehet számítani.

Borítókép: Rippel Erik

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés