Gyenge hidegfront hoz kismértékű lehűlést

| 2018. szeptember 12. 10:29 | Frissítve:
Péntek délután északnyugat felől elszórt záporokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezik, jelentős lehűlést azonban nem hoz.

Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő 30 fok körüli maximumokkal a legtöbb helyen még pénteken is kitart. Ám ekkor már egy

gyenge hidegfront érinti hazánkat,

a délelőtti napos idő után az északnyugati, nyugati tájakra délután csapadék érkezik, záporokra, zivatarokra készülhetünk. Így a felhősebb nyugati, északnyugati megyékben 24-28 fok körül alakulnak a maximumok, míg keleten megmarad a napos idő 29-32 fokos meleg, nyári idővel. Nyugaton, északnyugaton feltámad a szél, másutt gyenge, mérsékelt marad. 

Szombaton a középső és keleti tájakra is megérkezik a csapadék, a legtovább keleten, északkeleten tarthat ki a záporos, zivataros idő. Nem lesz azonban a teljes nap borús, a csapadéktömb mögött több helyen felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, 23-30 fokot mérhetünk a délutáni órákban. A hőérzetünket viszont a szeles idő ronthatja, az északnyugati szél felélénkül, az ország északi felén erős lökések lehetnek.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Vasárnapra visszatér a napsütés, csapadék már nem várható. Jelentősen mérséklődik a szél, még keleten maradhat élénk az északi légmozgás. Nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.

Borítókép: Józsa Szilárd


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |