Perem- és görgőfelhők kísérték a zivatarokat

| 2019. augusztus 3. 21:02 | Frissítve:
A hétvége első napján is többfelé színesítették zivatarok az időjárást, az erősebb gócok peremfelhőzettel érkeztek, Szolnokon és Szegeden görgőfelhő is kialakult.

A szombati nap sem telt el zivatarok nélkül, a késő délelőtti, déli óráktól kezdődően észak-északnyugat felől egyre jobban megnövekedtek a gomolyfelhők, és több helyen is leszakadt az ég.

A legintenzívebb zivatarok a fővárostól keletre, északkeletre, az Északi-középhegységben, a Balaton környékén, illetve a délnyugati országrészben tevékenykedtek. A viharok

látványos peremfelhőzettel érkeztek.

Veroni79 /Lispeszentadorján/

Szüléné Vincze Beáta /Abádszalók/

Sebők Csillu /Kétpó/

Multisakal /Hatvan/

Krisztina87 /Bordány/

A Bükkben is szemet gyönyörködtető peremfelhővel csapott le egy intenzívebb zivatar kora délután. Az érkező vihar teljes pompájában a Szentléleken működő webkameránk látóterébe esett:

Kamera üzemeltetője: BorsodWeb Internetszolgáltató

Görgőfelhő szántotta az eget Szolnok fölött

Szolnok térsége sem maradt szárazon, itt épp hogy elvonult az egyik zivatar, északnyugat felől egy másik góc érte el a várost. Ez a zivatar már legyengülve érkezett a városba, csapadék nem társult hozzá, viszont ritka görgőfelhő kísérte vonulását, mely pont Szolnok fölött oszlott fel. A jelenséget a Toronyház tetején működő webkamera is rögzítette:

Kamera üzemeltetője: Tóth Ervin

Szil81 nevű felhasználónk fotón is megörökítette a nem mindennapi felhőtípust:

Hasonló jelenséget lehetett megfigyelni Szegeden is a délutáni órákban:

Alcyone fotója

A zivatarokat néhány helyen szivárványok búcsúztatták, Bátonyterenye közelében és Vácon észlelőinknek dupla szivárványt sikerült lencsevégre kapniuk:

Btgabi és Wachtler László fotói

A képeket ezúton is köszönjük szépen minden kedves észlelőnknek és felhasználónknak!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Komoly áradások Spanyolországban Egy magassági hidegörvény okoz kiadós esőzéseket Spanyolország délkeleti tartományaiban, ami komoly áradások kialakulásához vezetett.
  • Ez történt augusztusban A nyár utolsó hónapjában nem volt hiány forróságból, heves zivatarból és látványos időjárási jelenségekből.
  • A viharok szebbik oldala Sokfelé ékesítették szivárványok az égboltot a tegnapi viharok elvonultával, majd egy páratlan naplemente búcsúztatta a hét első napját.
  • Szélviharral, jégesővel pusztított a zivatarlánc Míg a középső országrészben egy zivatarlánc alakult ki, és tart keleti tájaink felé, a Dunántúlon szupercellák is létrejöttek.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak