Porvihar a szélben

| 2011. április 9. 11:13 | Frissítve:
Le kellett zárni az 1-es főút egy szakaszát a ráhordott por miatt. Cikkünk egy videóval frissült!

Továbbra is fúj a szél (16:30): Kőszegen darabokra tört a híres Mária-szobor, miután egy fa dőlt rá - értesült a nyugat.hu

Balra: Liebig Zsolt fényképe Bicskéről az M1-es autópálya felé tekintve.

Porvihar az M6-os mellett is (13:15): Az M6-os autópálya mellett is több helyen felkapja a szél a port (lásd alsó kép), a legnagyobb lökések ott 60-70 km/h közöttiek. Az autópályán szinte dobálja a szél a gépjárműveket.

Teljesen le kellett zárni az 1-es főutat Bicske és Herceghalom között, mivel a szombat reggelre a viharos szél helyenként 5-10 centiméter vastag port hordott a főútra. Szintén lezárta a rendőrség a 8108-as utat Bicske és Etyek között, ott is a por okozza a problémát - írja az Index.

Óriási károkat okoztak a Tátrában délelőtt mért 170-180 km/h-s széllökések, épületek tetejei rongálódtak meg, fák dőltek a sínekre. A magas tátrai-válságstáb meghosszabbította a korábban kihirdetett vészhelyzetet, felszólították a gépjármű-tulajdonosokat, hogy ha tehetik, ne üljenek autóba - írja az InfoRádió.

A szombat hajnali órákban Bakonyszombathelyen és Tardoson is 99 km/h-s széllökést regisztrált az Időkép, de 90 km/h körüli lökéseket mértünk a Pilisben és a Kőszegi-hegységben is. A legnagyobb lökéseken már túl vagyunk, de továbbra is szeles marad időjárásunk.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |