Hidegfront zárta a hetet

Herrmann Dóra | 2016. augusztus 20. 17:09 | Frissítve:

Vasárnap hullámzó hidegfront zárta a hetet, és még hétfőn is sokfelé várható csapadék.

Vasárnap a hajnali órákra északnyugat felől már megnövekedett a felhőzet és reggel északnyugaton zápor, zivatar hangjára ébredhettünk. Napközben fokozatosan kelet felé haladt a hullámzó front, de keleten még sokáig kitartott a napos, meleg idő, 30 fok körüli vagy afeletti hőmérsékletekkel, míg nyugaton már lehűlt a levegő, 20-25 fokos maximumokat mérhettünk. A front mögött az északnyugatira forduló szél feltámadt, felerősödött, a zivatarokat viharos lökések is kísérték. 

Szeles, záporos hétkezdet

Hétfőn még kiadós csapadékra készülhetünk, napközben sokfelé kell készölni esőre, záporra, keleten zivatarok is lehetnek még. Nyugaton már néhol szakadozottabbá válhat a felhőzet. Szeles napra készülhetünk, főként a Dunántúlon lesz erős, viharos az északnyugati szél. A maximumok csupán 18-24 fok között alakulnak.

Kedden már egyre többfelé felszakad a felhőzet, zápor, zivatar elszórtan alakulhat ki, de még sokfelé erős lesz a szél. Szerdán is marad a szeles idő, de már napos, száraz, meleg idő jön, 25 fok feletti maximumokkal, a hét második felére visszatér a strandidő.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Sajnos, nem rendkívüli.

 • Az augusztus végi-szeptember eleji kánikula egyáltalán nem rendkívüli hazánk időjárásában. A tiszántúliakat sajnálom, hogy folyton meggebednek a forró és száraz idő miatt, de azért a "bezzeg a hőtérkép bal oldalán mindig jobb élet van" állításokkal óvatosan bánjunk. Az Alpokalja és a Viharsarok éghajlati szempontból eleve két külön kategória. Előbbinél jelentősen érvényesül a hűvös, csapadékos, hegyvidéki jelleg míg utóbbinál markáns kontinentális klímahatás érződik. Tehát eleve értelmetlenség összehasonlítani két merőben más klímájú vidék időjárási paramétereit. Hőmérsékleti szempontból míg a 35 fokos hőség a Tiszántúlon általános, addig az Alpokalján nagy ritkaság. Csapadék tekintetében pedig a Tiszántúlon az éves 800 mm már szokatlanul magas, míg a nyugati határszélen ez utóbbi teljesen megszokott érték. Az országban minél keletebbre megyünk, annál forróbbak és szárazabbak a nyarak, mely egy általános trend.

 • krisztian5: Te vicceeelsz veelee :D :D
  JAJJJ!! krisztian5 ! Írj valami megnyugtatót, mert csütörtöktől 10 napig megrohadunk, és nemsokára kezdődik a suli a gyerekeimnek is.. Hogy fogjuk kibírni a szakad a víz rólunk állapotot. Tavaly is nagyon borzalmas volt. Tanárok is lerohadva jöttek ki minden óra után...Amúgy nem is értem, h hogy hitted el az Időképnek , a 20-a utáni kellemes időt..., tudod, hogy mindig átírásra kerül. Itt DK-en biztos, már tudhatnád,és persze mindig számunkra rosszabbra kerül átírásra.

 • Sajnos szerdátol megint jön a rossz idő.Ma egész jó idöjárás van.Nincs az a nagy meleg.Csak kár,hogy elromlik az idő a hét közepétöl.

 • sírni tudok azon ami ma reggel lett.ősz van.esik,fúj.

 • Megérkezett a várva várt eső. Hajnal óta 40 mm eső esett villámlások és dörgések kíséretében. Ma reggel háromszor áztam meg, de nem baj, megérte.

 • terri
  Szerencsére vannak olyanok, akik ismerik a központozást. Az meg külön szerencse, hogy sok olyan ember is él a világon, akik nem szeretik, ha minden testrészükről patakokban folyik a víz. Üdvözlet délkeletről.

 • Szerencsére gyorsan változik, ez a nedves hűvös idő és "visszatér a strandidő" "az emberek kedvence.

 • nyugaton 19 fok, borult, esős, Dk-en 32-33 fok napsütés. Tényleg olyan, mintha nem egy ország lenne.

 • "a hét második felére visszatér a strandidő" De minek? Egyrészt itt állandóan locsolni kell megállás nélkül. Szóval essen már vagy 40 napig... Másrészt így lesz a legnehezebb visszailleszkedni a suliba..."Tankönyvosztásra sorbanállásnak 40 fokban van igazán sportértéke"- ahogy egyik ismerősöm szokta mondani

 • krisztian5: Én sírni tudnék rajta.

 • A tegnap este én is láttam csak a tv ben a dunán nagyon szép volt nagyon jó ha már itt lenne a hidegfront mert nagyon kén e az eső mert szárazság van főleg vetemény is alig bírjuk locsólni szerda este én dörgésre ébredtem ki néztem az ablakon és villámlot is borul be hátha lesz itt is eső nagyon kén e

 • Remélem egy kicsit határozottabb lesz ez a hidegfront, mint az előző kettő, mert itt a Tiszántúl középső részén nem igen hoztak nagy változást csapadék és hőmérséklet terén. Eső szinte semmi sem volt,és szinte tombol a nyár. Talán annyi változást hoztak a hidegfrontok, hogy az éjszakák frissebbek lettek. 40-50 mm csapadék igazán jöhetne. Lenne helye.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak