Rossz tűzifa

| 2019. október 21. 23:08 | Frissítve:
Jóval többet árt a helytelen lakossági tüzelés, mint a pöfögő autók és gyárkémények.

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért - hangsúlyozta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten - írja az MTI.

Az iparból és a közlekedésből származó szálló por (PM10 és PM2,5) valójában csak 25%-ban felelős a légszennyezettségért, nagyobb részben a lakosság helytelen tüzelőanyag-használata okozza a szennyezést, ellenben a hiedelemmel, miszerint az előbbi a nagyobb gond - derült ki a témában végzett közvélemény-kutatásból. 

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a hétfői budapesti sajtótájékoztatón hansúlyozta:

nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért

A kutatásban megkérdezett emberek 25%-a szeint pedig a légszennyezettség a legnagyobb környezetvédelmi probléma és ez ellen a kormánynak kell tennie figyelemfelhívással, központi kormányzati tájékoztatással. Ezért elindították a

"Fűts okosan!" kampányt,

amelynek célja a légszennyezettség, valamint a fűtési költségek csökkentése. Oldalukon egyebek mellett a helyes lakossági tüzelési módokról lehet tájékozódni. Nemcsak tilos, az egészségre veszélyes például kerti és háztartási hulladékot égetni, faroslemezzel, laminált lapokkal tüzelni és a lignittel való fűtés. Ennek ellenére a válaszadók 14%-a hulladékkal is tüzel, miközben azt jogszabály tiltja.

Borítókép: Szerkesztőségünk


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |