Síelésre fel!

| 2010. december 10. 15:58 | Frissítve:
Az osztrák hegyekben jó 70-80 cm friss hó várható, hazánkban még csak Eplény és Mátraszentistván várja a látogatókat.

http://www.sielok.hu/afotok/salzburg-hangulatkepek/800_30.jpgA néhány napos tavaszias időjárás miatt kevesebb magyar sípályán lehet síelni az előttünk álló hétvégén, mint múlt héten. A rekord meleg, illetve az esők miatt a természetes hó még a legmagasabb magyar hegyekben is elolvadt, így síelni csak ott lehet, ahol elegendő műhavat gyártottak a hóágyúk november utolsó és december első napjaiban - olvashatjuk a SíTV oldalán.

Az eplényi Síarénában várhatóan több mint 1 km-nyi sípályát lehet használni a hétvégén, és újra működik majd az ország egyetlen négyüléses sífelvonója. Szombaton elkezdődik a síszezon a Mátrában is! Egyelőre nem az ország legmagasabb síterepén, ugyanis Kékestetőn egyelőre csak most kezdik a hóágyúzást, viszont néhány kilométerre onnan, a mátraszentistváni Síparkban szombat déltől már járni fognak a felvonók.

Ha szombaton jelentősebb havazás lesz a Bükkben, akkor elképzelhető, hogy vasárnaptól ismét megnyitnak néhány sípályát Bánkúton.

S hogy mi a helyzet külföldön? 

http://www.sielok.hu/afotok/salzburg-hangulatkepek/800_salzburg-tel-1.jpgA Sielok.hu szerint Németországban komoly fennakadásokat okozott a napokban hullott 30-50 cm hó. Számos repülőteret le kellett zárni, hosszú dugók alakultak ki az utakon, a legkellemetlenebb élményük azoknak lehetett, akik a 30 kilométeres dugóban fagyoskodtak, amely majdnem egész nap őrölte a németek idegeit, 20 óra kellett, amíg megszűnt a hosszú kocsisor.

Csütörtök reggelre már Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban is havazott. Az osztrák meteorológusok szerint vasárnap estig ismét tekintélyes mennyiségű hó eshet. A svájci határtól a mariazelli hegyekig 30-50 cm hó várható a síterepek magasságában. Az alacsonyabban fekvő részeken, pl. Salzburg városban is 15-20 cm eshet a hétvégén, a magasabban fekvő részeken pedig biztosnak látszik a 70-80 cm friss hó, de egyes meteorológusok az egy métert sem zárják ki. A korábbi havazásokkal ellentétben, ezúttal nem a keleti és a déli országrészben várható a legtöbb hó.

Forrás: Sielok.hu, SíTV


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |