illusztráció illusztráció

Snow Day 2012

Hétvégén a Bakonyban taláható síterepen, Eplényben 5 sportággal újra megrendezik a Snow Dayt.


illusztrációAz elmúlt esztendők sikerei után, idén is megrendezi a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület a Snow Day-t. A több téli sportágat magába foglaló eseményre az eplényi Nordica Síarénában február 18-án kerül sor. A tavalyi programokon mintegy két és fél ezren vettek részt, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

 "Célunk egy olyan téli sportfesztivál létrehozása volt, ahol minden korosztály számára elérhetővé tesszük a téli sportágakat. A szórakoztató programok mellett tavaly nyolc sportágat lehetett kipróbálni, összesen 2500-an vettek részt az eseményen, ebből 300 indulója volt az amatőr sí és snowboard versenyeknek" - mondta Barbai Áron főszervező.

A szakmai programok között téli sportágak bemutatói, felszerelések tesztelése, hazai sípályák bemutatása és 10 éves korig ingyenes síoktatás szerepel. A Snow Day keretében rendezik a XI. Veszprémi Nyílt Amatőr Sí- és snowboardbajnokságot, a II. Várpalotai Nyílt Amatőr Sí- és Snowboardbajnokságot, illetve a ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot. A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az esemény könnyebb műfajához a jégszobrászat, a zenei programok, a havas ügyességi játékok és vetélkedők tartoznak.

 

Versenykiírás és bővebb információk a Síaréna oldalán.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés