Sok záporral indul a hét, de marad a kánikula

| 2019. augusztus 24. 12:53 | Frissítve:
Folytatódik a meleg, augusztusi idő a hét elején sok záporral, zivatarral, majd egyre szárazabb idővel.

Augusztus utolsó hetében sem tágít a meleg, nyári idő, a legtöbb helyen 30 fok feletti maximumokkal. Ugyan sok napsütésre készülhetünk, de a megnövekvő gomolyfelhőkből főleg a hét első napján az ország nagy részén kialakulhat zápor, zivatar. Helyenként a zivatarok jelentősebb mennyiséget ledobhatnak. Mögöttük átmeneti lesz a felfrissülés, a legtöbb helyen, főként a melegebb keleti tájakon fülledtté, párássá válik a levegő. 28-34 fok várható.

Záporosan, zivatarosan indul a hét

Kedden elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és északon számíthatunk zivatarok kialakulására. A délkeleti szél helyenként feltámadhat, zivatarok környezetében lehet erős, viharos lökés. Keleten marad a forróság, nyugaton maradhat néhol 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szerdától lecsökken a zivatarok száma, perzselő napsütésre számíthatunk. Néhol nyugaton és az Északi-középhegységben jöhet zápor, zivatar. A főváros térségében és északon élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Az enyhe reggel után 29-35 fokos meleggel számolhatunk.

Óvjuk bőrünket, az UV-sugárzás ismét erős, nagyon erős lehet. A hőségben nagyobb a szervezet vízvesztesége, figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlásáról!

Marad a forróság

Csütörtökön helyenként nyugaton és néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő zivatar. A Tiszántúlon meghaladhatja a 35 fokot a csúcshőmérséklet.

Borítókép: Camelferr


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |