illusztráció illusztráció

Sok záporral indul a hét, de marad a kánikula

Folytatódik a meleg, augusztusi idő a hét elején sok záporral, zivatarral, majd egyre szárazabb idővel.

Augusztus utolsó hetében sem tágít a meleg, nyári idő, a legtöbb helyen 30 fok feletti maximumokkal. Ugyan sok napsütésre készülhetünk, de a megnövekvő gomolyfelhőkből főleg a hét első napján az ország nagy részén kialakulhat zápor, zivatar. Helyenként a zivatarok jelentősebb mennyiséget ledobhatnak. Mögöttük átmeneti lesz a felfrissülés, a legtöbb helyen, főként a melegebb keleti tájakon fülledtté, párássá válik a levegő. 28-34 fok várható.

Záporosan, zivatarosan indul a hét

Kedden elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és északon számíthatunk zivatarok kialakulására. A délkeleti szél helyenként feltámadhat, zivatarok környezetében lehet erős, viharos lökés. Keleten marad a forróság, nyugaton maradhat néhol 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.

illusztráció

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szerdától lecsökken a zivatarok száma, perzselő napsütésre számíthatunk. Néhol nyugaton és az Északi-középhegységben jöhet zápor, zivatar. A főváros térségében és északon élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Az enyhe reggel után 29-35 fokos meleggel számolhatunk.

Óvjuk bőrünket, az UV-sugárzás ismét erős, nagyon erős lehet. A hőségben nagyobb a szervezet vízvesztesége, figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlásáról!

Marad a forróság

Csütörtökön helyenként nyugaton és néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő zivatar. A Tiszántúlon meghaladhatja a 35 fokot a csúcshőmérséklet.

Borítókép: Camelferr

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés