illusztráció illusztráció

Súlyos árvízhelyzet alakult ki Észak-Olaszországban

Egy nap alatt néhol három havi csapadékmennyiség hullott le Emilia Romagna tartományban.

Súlyos áradások alakultak ki Olaszország északi részén a heves esőzések következtében. Emilia Romagna tartomány hegyvidéki terültein

100-150, néhol közel 200 milliméter csapadék hullott le

kedden, ami kétszerese, néhol háromszorosa az átlagos májusi csapadékmennyiségnek.

A kedden lehullott csapadékmennyiség:

 

Térkép: Emiliaromagnameteo.com

A kiadós eső miatt a környék számos folyója, patakja lépett ki a medréből, és hatalmas területek kerültek víz alá. A Lamone folyó vízszintje 24 óra alatt 8 méternyit emelkedett és megközelítette rekord vízállását, de más folyóknál is több méternyi szintemelkedés zajlott le.

Az eláraszott területek a drónos felvételeken is jól láthatóak:

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

A Lamone folyó Villanova di Bagnacavallo-nál:

Fotó: Simone Venieri

Bologna és Ravenna környékén a víz lakott területeket és több utat is elöntött. Fontanelicében földcsúszamlás döntött romba házakat. A hatóságok több mint 250 embert evakuáltak az árvíz miatt. A tűzoltóság és a mentőszolgálat csaknem 400 mentési műveletet hajtott végre.

Észak-Olaszországban eddig az aszály jelentett problémát. A kevés téli csapadék miatt kiszáradtak a víztározók és nagyon alacsony szintre csökkent a Pó folyó vízszintje.

Borítókép: Vigili del Fuoco

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés