illusztráció illusztráció

Szabadságra megy az igazi nyár

A jövő hét első felében nem fog kedvezni az időjárás a nyaralóknak, szerdára újabb hidegfront körvonalazódik.

Keleten is véget ért a hőség, sok helyen 10-14 fokkal van hidegebb, mint szombaton.

illusztráció
24 órás hőmérséklet-változás

A front mögött a következő napokban nem tér vissza az igazi nyár, gyakran szeles időre van kilátás, 

szerdára pedig újabb hidegfront körvonalazódik.

Hétfőn északnyugaton kimondottan őszies idő várható, sok lesz a felhő, és tartósabb eső is kialakulhat. Itt délután sem lesz melegebb 17-19 foknál. Máshol ugyan bőven lesz részünk napsütésben, de a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan - főként délen és északon, északkeleten - továbbra is kiakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A csúcshőmérséklet mindenhol 25 fok alatt marad, a legmelegebb órákban is csak 20-24 fokot mérhetünk. A hőérzetet a sokfelé erős nyugati, északnyugati szél is tovább ronthatja, a Dunántúl északi felén időnként viharos lökések is lehetnek.

illusztráció
Fotó: Griff

Kedden már barátságosabb időre van kilátás, valamelyest veszít a szél az erejéből, és az ország nagy részén hosszabb időszakokra kisüt a nap. Helyenként záporok, zivatarok északon, északkeleten fordulhatnak elő a délutáni órákban. Hűvös lesz a hajnal, néhol 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 20-26 fokra számíthatunk, ami inkább szeptember közepének felel meg mintsem augusztus elejének.

Szerdán északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, emiatt erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton és északon záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ezúttal a délnyugatira forduló szél támadhat fel többfelé. Ismét hűvös lesz a hajnal, délután pedig 22-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön még többfelé élénk lehet a légmozgás, és helyenként záporok is kialakulhatnak. Az ország nagy részén emellett viszont napsütésből sem lesz hiány. A maximumok a szerdaihoz hasonlóan alakulnak.

Péntektől fokozatos felmelegedés veheti kezdetét, hétvégétől visszatérhet az igazi nyár.

Borítókép: Bman (Kisapáti)

Szavazás

Számítasz még idén kánikulára?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés