illusztráció illusztráció

Csípős reggelek, hideg nappalok

A hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.

Kedden helyenként ismét párás, ködös lesz a reggel. Napközben a Dunántúlon számíthatunk több napsütésre, keleten gyakran megnövekedhet a felhőzet, de említésre méltó csapadék nem várható, csupán helyenként szállingózhat rövid ideig a hó. Helyenként megélénkülhet  az északias szél. Csípős lesz a reggel, északon

néhol akár -8, -10 fokig süllyedhet a hőmérséklet, 

máshol -1, -7 fok valószínű. Délután pedig -1 és +3 fok között alakulhatnak a maximumok.

illusztráció

Camelferr fotója, köszönjük!

Szerdán is sokat süthet még a nap. Előreláthatólag keleten, északkeleten lehet felhősebb az idő. Északkeleten néhol gyenge havazás, egy-egy hózápor is előfordulhat. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a légmozgás. Hajnalban ismét kemény fagyokra kell készülni, a fagyzugos helyeken továbbra is -8, -10 fokig hűlhet levegő, de az ország többi részén is -2, -7 fok között alakulhatnak a minimumok. Napközben -1, +3 fokot mérhetünk.

A legfrissebb számítások szerint csütörtök délután egy csapadékmező érkezhet nyugat felől, mely csütörtökön többfelé okozhat vegyes halmazállapotú csapadékot havas eső, havazás, néhol ónos eső is kialakulhat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Szebellédi Tündi

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés