Szeles hétvége

| 2010. február 27. 11:44 | Frissítve:
Viharos, akár 90km/h-s lökések is kísérhetik a szelet a hétvége folyamán, a csapadékzóna azonban kelet felé távozik.

Folytatódik a változékony, szeles időjárás, hazánk időjárását hétvégén ugyanis gyorsan vonuló ciklonok alakítják; így enyhe nedves és hideg, szárazabb légtömegek váltják egymást a magasabb légrétegekben.

Szombaton eleinte a középső és nyugati országrészben az északnyugati szelet akár viharos, helyenként 80-90 km/h-s széllökések is kísérhetik, majd estére átmenetileg mindenütt mérséklődik a légmozgás. Vasárnap reggelre azonban a Dunántúlon a délire-délnyugatira forduló szél újra megerősödik, melyet nyugati megyéinkben szintén viharos lökések kísérhetnek.

A viharos széllökések főleg a csapadéktól jelentősen átnedvesedett területeken okozhatnak problémát, hiszen ott könnyedén kicsavarhatják a fákat. A csapadéktömb szombaton fokozatosan kelet felé halad, így az esti-éjszakai órákra már a keleti-északkeleti határszélen élők is eltehetik esernyőiket, itt azonban éjjel akár sűrű ködfoltok is képződhetnek. A dunántúli megyékben élők szombaton már a napsütést élvezhetik, vasárnap a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, újabb csapadékra csak a késő esti óráktól kezdődően készülhetünk.

A Balaton déli partjáról, Zamárdiból küldte Szancso nevű észlelőnk a fenti fényképet, melyen jól látszik, ahogyan a szél hatalmas jégtorlaszokat, jéghegyeket épített a tó partján. Köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |