Széllel, zivatarokkal hidegfront vonul át

| 2019. április 26. 0:32 | Frissítve:
Szombatra a keleti országrészt is eléri a hidegfront, véget ér az áprilisi nyár.

Nem tart soká az áprilisi nyár, péntek késő délután nyugat felől hidegfront érte el térségünket. 

Az idő előrehaladtával a Dunántúlon egyre nagyobb területen alakultak ki heves záporok, zivatarok. Mivel a légkör alsó rétegei a front érkezése előtt meglehetősen szárazak voltak, így a zivatarokhoz szélrohamok, helyenként akár

90-100 km/órát elérő széllökések

társultak, és néhol kisméretű jég is előfordult.

Az Időkép WRF előrejelzési modell péntek délutánra szóló várható radarkép prognózisa

Késő estétől a középső, hajnaltól a keleti országrészben is számolni kellett zivatarok kialakulásával. Szombaton napközben egyre inkább a keleti területekre koncentrálódik a csapadék, a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, főként zivatarok idején és északnyugaton erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, délután 16-23 fokot mérhetünk. 

Fotó: Shiva

Vasárnap többfelé szeles, felhős, elsősorban az ország keleti, északkeleti felén többfelé esővel, záporokkal tarkított időre van kilátás, helyenként ismét lehetnek zivatarok. A csúcshőmérséklet mindössze 12 és 20 fok között alakul. Hűvösebb a csapadékos keleti, északkeleti tájakon lesz.

A jövő hét első napjaiban változékony, hűvös, főként a Dunántúlon szeles időben lesz részünk, és csapadék is többfelé, több alkalommal előfordulhat. A maximumok jórészt 20, a tartósabban csapadékos tájakon helyenként 15 fok alatt maradhatnak.

Borítókép: Vass Károly


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Lehűlés után melegedés Lesz még 20 fok a lehűlés után, a hét végére, a jövő hét elejére visszajön a melegebb őszi idő.
  • Jelentős lehűlés jön Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.
  • Komoly áradások Spanyolországban Egy magassági hidegörvény okoz kiadós esőzéseket Spanyolország délkeleti tartományaiban, ami komoly áradások kialakulásához vezetett.
  • Ez történt augusztusban A nyár utolsó hónapjában nem volt hiány forróságból, heves zivatarból és látványos időjárási jelenségekből.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak