A Dunántúlon 15 fok is volt

| 2013. december 24. 15:19 | Frissítve:

Napsütéses, tavaszi hangulatú időt hozott az ünnep első napja, csütörtökre nyugat felől azonban eső érkezik.

Szenteste napjára az északi tájak kivételével felszakadt a hidegpárna, sok helyen már reggel ragyogó napsütésre ébredhettünk, a tavaszias hangulatú időben pedig délutánra többfelé 10 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, a legmelegebbet, 14,9 fokot Závodról és Váraljáról jelentették észlelőink. A Dunántúli-középhegység egyes területein, a fővárostól északra, valamint az Északi-középhegység térségében azonban még többfelé ködös, szürke idő volt meghatározó, a maximumok pedig 2 és 7 fok között alakultak.

Szerdán, karácsony első napján folytatódott a kora tavaszias idő. Bár reggelre a Dunától keletre több helyen fagypont alá csökkent a hőmérséklet, napközben ismét a napsütésé volt a főszerep, igaz nyugat felől magas- és középmagas szintű felhők sodródtak fölénk.  Az élénk délies légmozgásban általában ismét 10 fok fölött alakultak a maximumok, sőt a Dunántúlon - ahol gyakran viharossá is fokozódott a légmozgás - nem egy helyen 15 fok köré melegedett délutánra a levegő. Az Északi-középhegység térségében valamivel hidegebb volt, errefelé 10 fok alatt maradt a csúcshőmérséklet.

Csütörtökre, az ünnep második napjára nyugat felől nedves levegő érkezik, ezért erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten, északkeleten néhány órás napsütés továbbra is várható. Elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon a nap második felében többfelé az eső is eleredhet, de továbbra is enyhe marad az idő, az élénk, erős délkeleti széllel ugyanis továbbra is az évszakhoz képest meleg levegő áramlik majd fölénk.

Péntekre a csapadék megszűnik, de marad az enyhe idő. Újabb eső vasárnapra érkezhet. Jelentős lehűlésre, télies fordulatra ebben az évben a legfrissebb előrejelzések szerint már nem számíthatunk.

Szinkevero és Bodrogi Atilla fotói, köszönjük!

Minden kedves olvasónknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Kapcsolódó hírek

  • Csípős reggelek, hideg nappalok A jövő hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.
  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Havazás váltotta az esőt délnyugaton és északon Péntek éjjel a délnyugati és az északi tájakon váltotta fel az esőt havazás, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott.
  • Decemberi zivatarok és peremfelhők Valóságos villámparádét hozott a csütörtök este Zala és Somogy megyébe. Péntek délelőtt az Alföldön ismét zivatarok alakultak ki.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak