A Dunántúlon 15 fok is volt

| 2013. december 24. 15:19 | Frissítve:

Napsütéses, tavaszi hangulatú időt hozott az ünnep első napja, csütörtökre nyugat felől azonban eső érkezik.

Szenteste napjára az északi tájak kivételével felszakadt a hidegpárna, sok helyen már reggel ragyogó napsütésre ébredhettünk, a tavaszias hangulatú időben pedig délutánra többfelé 10 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, a legmelegebbet, 14,9 fokot Závodról és Váraljáról jelentették észlelőink. A Dunántúli-középhegység egyes területein, a fővárostól északra, valamint az Északi-középhegység térségében azonban még többfelé ködös, szürke idő volt meghatározó, a maximumok pedig 2 és 7 fok között alakultak.

Szerdán, karácsony első napján folytatódott a kora tavaszias idő. Bár reggelre a Dunától keletre több helyen fagypont alá csökkent a hőmérséklet, napközben ismét a napsütésé volt a főszerep, igaz nyugat felől magas- és középmagas szintű felhők sodródtak fölénk.  Az élénk délies légmozgásban általában ismét 10 fok fölött alakultak a maximumok, sőt a Dunántúlon - ahol gyakran viharossá is fokozódott a légmozgás - nem egy helyen 15 fok köré melegedett délutánra a levegő. Az Északi-középhegység térségében valamivel hidegebb volt, errefelé 10 fok alatt maradt a csúcshőmérséklet.

Csütörtökre, az ünnep második napjára nyugat felől nedves levegő érkezik, ezért erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten, északkeleten néhány órás napsütés továbbra is várható. Elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon a nap második felében többfelé az eső is eleredhet, de továbbra is enyhe marad az idő, az élénk, erős délkeleti széllel ugyanis továbbra is az évszakhoz képest meleg levegő áramlik majd fölénk.

Péntekre a csapadék megszűnik, de marad az enyhe idő. Újabb eső vasárnapra érkezhet. Jelentős lehűlésre, télies fordulatra ebben az évben a legfrissebb előrejelzések szerint már nem számíthatunk.

Szinkevero és Bodrogi Atilla fotói, köszönjük!

Minden kedves olvasónknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Kapcsolódó hírek

  • Kora tavasz lett úrrá az ország nagy részén Az ország nagy részén az élénk, erős délnyugati szélnek és a napsütésnek köszönhetően 10 fok fölé melegedett a levegő.
  • 10-12 fok a Nyugat-Dunántúlon Kora tavaszias idő alakult ki vasárnap a Dunántúlon. A sok napsütés mellett nyugaton 10-12 fokig emelkedett a hőmérséklet.
  • Két évszak egy nap alatt Szerdán 12 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki hazánk nyugati és északkeleti tájai között. Délnyugaton közel 10 fokig melegedett a levegő.
  • Elérte az országot a havazás Nyugat, északnyugat felől egyre többfelé kezdett havazni, a Dunántúl északi feléről már intenzív havazásról is kaptunk fotókat.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Adaptive Média Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak