Szerdára legyengül a szél, de záporok, zivatarok jöhetnek

| 2020. június 22. 12:55 | Frissítve:
Kedden szárazabb, naposabb idő jön, de szerdán egy hidegcsepp teremt kedvező feltételeket a záporok, zivatarok számára.

Kedden szünetet tart a csapadék és a napsütésé lesz a főszerep. Zavartalanabb napsütésre a Dunántúlon készülhetünk, míg keleten időnként megnövekedhet a felhőzet, de gyenge eső, kisebb zápor csak elvétve alakulhat ki. Az északias szél továbbra is erős lesz, északnyugaton és északkeleten viharossá is fokozódhat. A délutáni órákban 23-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán észak felől

egy hidegcsepp közelíti meg a Kárpát-medencét,

ami főként az északi, északnyugati területek felett labilizálhatja a légkört. Így főleg itt alakulhatnak ki záporok, zivatarok, míg máshol többnyire napos, gomolyfelhős idő lesz jellemző. A szél veszít erejéből, de a Dunántúlon még többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati légmozgást. A csúcshőmérséklet 21-26 fok között alakulhat, délkeleten lesz melegebb, északnyugaton hűvösebb az idő.

Az észak felől érkező hidegcsepp jelenleg várható mozgása az ECMWF 500 hPa-os magasságra (kb. 5500 méter) vonatkozó geopotenciál anomália előrejelzésén. Forrás: WXCharts.com

Csütörtökön a Dunántúlon okozhat újabb záporokat, zivatarokat a nyugati határ felett örvénylő hidegcsepp, de néhol északkeleten is előfordulhat lokális csapadék. Ezt leszámítva gomolyfelhős idő mellett több órára kisüthet a nap. A szél már nem lesz jelentős, gyenge, mérsékelt erejű lehet, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések előfordulhatnak. Délután 22-28 fok várható, ismét a csapadékosabb nyugati területeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Borítókép: Kki001, WXCharts.com

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |