Szezonnyitó zivatarok

| 2009. április 18. 18:03 | Frissítve:
Pénteken egy igen gyorsan mozgó hidegfront söpört át hazánkon, mely zivatarokat, helyenként jégesőt okozott.
A pénteki nap folyamán a Brit-szigetektől délnyugatra található ciklon elnyúló frontrendszerének hidegfrontja söpört át hazánkon. A késő délutáni órákban az OMSZ Közép- és Észak-Magyarországra, valamint a Közép-Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki.

A labilitási, nedvességi és szélviszonyokat tekintve a Dunántúl északi felére, a Kisalföldre, illetve Szlovákia déli területeire lehetett intenzívebb cellákat jósolni. Szlovákiában a kipattanó zivatarok sorba is rendeződtek, az egyik intenzív cellából szenci észlelőnk jelentése szerint hosszú percekig tartó, heves jégeső is hullott.

Mosonmagyaróváron a hirtelen érkező szélvihar vezetékeket szakított le, kéményeket rongált meg, fákat döntött az útra. Horváth László, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondása szerint alig fél óra leforgása alatt 8x riasztották a tűzoltókat.

Igaz, hosszú életű szupercellák nem tudtak kialakulni, a nap eseményeiről észlelőinknek hála mégis számos csodálatos - olykor félelmetesnek tűnő - fényképpel gazdagodtunk! Ezúton is köszönjük segítségüket, aktivitásukat!

Reméljük, hogy a következő hónapok folyamán viharvadászatainkkal, Percről percre rovatainkkal - és az Önök közreműködésével - továbbra is felhívhatjuk a figyelmet a viharok szépségeire és egyben veszélyeire!

Íme, egy kis ízelítő a fényképekből... A többi fotót megtekinthetik Képtárunkban!

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |