Szezonnyitó zivatarok

| 2009. április 18. 18:03 | Frissítve:
Pénteken egy igen gyorsan mozgó hidegfront söpört át hazánkon, mely zivatarokat, helyenként jégesőt okozott.
A pénteki nap folyamán a Brit-szigetektől délnyugatra található ciklon elnyúló frontrendszerének hidegfrontja söpört át hazánkon. A késő délutáni órákban az OMSZ Közép- és Észak-Magyarországra, valamint a Közép-Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki.

A labilitási, nedvességi és szélviszonyokat tekintve a Dunántúl északi felére, a Kisalföldre, illetve Szlovákia déli területeire lehetett intenzívebb cellákat jósolni. Szlovákiában a kipattanó zivatarok sorba is rendeződtek, az egyik intenzív cellából szenci észlelőnk jelentése szerint hosszú percekig tartó, heves jégeső is hullott.

Mosonmagyaróváron a hirtelen érkező szélvihar vezetékeket szakított le, kéményeket rongált meg, fákat döntött az útra. Horváth László, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondása szerint alig fél óra leforgása alatt 8x riasztották a tűzoltókat.

Igaz, hosszú életű szupercellák nem tudtak kialakulni, a nap eseményeiről észlelőinknek hála mégis számos csodálatos - olykor félelmetesnek tűnő - fényképpel gazdagodtunk! Ezúton is köszönjük segítségüket, aktivitásukat!

Reméljük, hogy a következő hónapok folyamán viharvadászatainkkal, Percről percre rovatainkkal - és az Önök közreműködésével - továbbra is felhívhatjuk a figyelmet a viharok szépségeire és egyben veszélyeire!

Íme, egy kis ízelítő a fényképekből... A többi fotót megtekinthetik Képtárunkban!

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |