Megszűnt a szmogriadó Budapesten

| 2017. február 14. 12:22 | Frissítve:
Salgótarján után szombatra virradóra Budapesten is megszüntették a szmogriadót tájékoztatási fokozatát.

Szombat: Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Tarlós István főpolgármester Budapesten - olvasható a Híradó oldalán. Szombaton a szálló por napi átlaga több helyen az egészségügyi határérték körül vagy az alatt maradhat.

Péntek: Miskolcon elrendelték, Salgótarjánban megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát- írja a Híradó. Budapesten továbbra is fenntartják ezt a fokozatot. A hétvégén még csak kismértékű, hétfőtől azonban jelentős javulás várható.

A szálló por koncentráció pillanatnyi értéke

Előzmények

Ismét szmogriadó van Budapesten

Tarlós István főpolgármester a fővárosban szerdán elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Csütörtökön Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Pécs, Esztergom, Győr és Mosonmagyaróvár levegőjét egészségtelennek, Salgótarjánét veszélyesnek minősítették a levegő magas szálló por-tartalma miatt (Híradó).

Egy felettünk húzódó anticiklon okoz ismét nyugodt, szélcsendes időjárást. Ennek eredményeként az ország több pontján megemelkedett a levegő szálló por koncentrációja. Salgótarjánban

elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, 

miután vasárnap és hétfőn is 81 mikrogramm/köbméteres értéket mértek, ami meghaladta a 75 mikrogramm/köbméteres tájékoztatási küszöbértéket - olvasható a Híradó oldalán.

Gyula88 fotója, köszönjük!

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton főként a Dunántúlon élénkülhet meg a légmozgás, így arrafelé jelentősebben is javulni fog a levegőminőség.

Borítókép: Jotti


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |