Szombaton újabb hidegfront?

| 2012. augusztus 27. 15:43 | Frissítve:
Szombatra újabb hidegfront érkezhet. Addig kellemes nyárutónak örülhetünk.

A nyári szünet utolsó hete a tegnap érkezett hidegfront nyomában szeles, mérsékelten meleg idővel indult, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyékben helyenként zivatarok színesítették a délutáni órák időjárását.

Holnaptól egészen csütörtök estig ismét nyugodt, napos, egyre melegebb időre számíthatunk, igaz, a múlt hetihez hasonló forróság nem tér vissza, és a hajnalok is meglehetősen hűvösek, a szélvédett fagyzugos völgyekben mondhatni már-már hidegek lesznek, főként keddre és szerdára virradóra fordulhat ezeken a helyeken elő akár 5°C közeli minimum-hőmérséklet. A nappali órákban a még erős besugárzás és a fölénk érkező melegebb levegő hatására viszont szerdán még csak délnyugaton, csütörtökön már szerte hazánkban átlépheti egy-két fokkal a hőmérő higanyszála a 30°C-ot.

Úgy tűnik azonban, pénteken egy hullámzó hidegfront éri el nyugati határainkat, így szombaton a meteorológiai ősz nevéhez hűen valóban őszies, hűvös, változékony idővel köszönthet be. Bár még meglehetősen nagy a bizonytalanság, nagy eséllyel többfelé is jelentős mennyiségű eső hullhat, és főként a Dunántúlon lehetnek olyan területek, ahol az erős, viharos északnyugati szélben a délutáni hőmérséklet csupán a 15°C körüli tartományt érheti el, ami ilyenkor még kifejezetten hűvösnek tekinthető. Keleti megyéinkben ennél várhatóan melegebb marad az idő, viszont errefelé akár több hullámban is zivatarok tarkíthatják szeptember első hétvégéjét.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

A cikkünkben megjelent képek Christn és Légrádi Ádám fotói, köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |