illusztráció illusztráció

Megrendezték a 40. Balaton-átúszást

Délután érkezett a hidegfront, vízbe szállni 11 óra után emiatt már nem lehetett.

Szombaton rendezték meg a 40. Balaton-átúszást. Bár egy gyenge hidegfront érkezett délután, a versenyt ez alapvetően még nem befolyásolja, az északnyugatira forduló szél csak a délutáni órák második felében erősödöttt fel, illetve egy-egy záporra, zivatarra is ekkortól volt esély.

Emiatt viszont a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokával egyetértésben a szervező bizottság úgy döntött, hogy

vízbe szállni 11 óra után már nem lehetett!

A rajtolás időtartama így minden távon változott. A klasszikus 5,2 kilométeres táv esetén 7 és 11 óra között, míg a 2,6 kilométeres féltáv és SUP esetén 9 és 11 óra között lehetett rajtolni. A célba érkezés 14 óráig volt lehetséges, olvasható az esemény Facebook oldalán.

Korábban: Az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között kell teljesíteni a részvevőknek. A legfrissebb előrejelzések szerint napos idő várható, csak délután 3-4 óra körül kezdődhet meg északnyugat felől a felhőzet határozottabb növekedése. A verseny idején végig délnyugati irányú szél fog fújni, legfeljebb 25-30 km/óra körüli lökések kísérhetik. Kora délutánra a levegő 37-38 fok köré melegszik

a tó vizének hőmérséklete elérheti a 28-29 fokot.

Ezek mellett nagyon erős lesz az UV-sugárzás is, célszerű védekezni a leégés ellen, hiszen ez a víz felszínén is könnyedén megtörténhet.

Borítókép: Zet2009

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés