illusztráció illusztráció

Szupercella Sopron mellett

Északnyugat felől feltehetőleg egy szupercella lépett be az országba, jég is esett belőle.

A jégverés képekben: "A növényzet sajnos nem úszta meg, legyen az veteményes, fák, vagy bármely más növény. Többen jelezték, hogy ablakokat is betört a jég." - írja Szerkesztőségünknek küldött e-mailjében Kardos Gábor, sopronkövesdi észlelőnk. Alább a térségben pusztító jégverés következménye képekben. Köszönjük a fotókat!

illusztrációillusztráció

illusztrációillusztráció

Kovács Natália fotója Mihályiból, melyen látszódnak a cella óriási méretei, vertikális kiterjedése. Köszönjük! Az sem zárható ki, hogy a szupercellából tornádó, felhőtölcsér volt megfigyelhető. Továbbra is várjuk a friss fotókat!

illusztráció

illusztráció

Az északnyugati határon, Sopron térségében egy erős reflektivitást mutató zivatartömb lépett be országunkba, mely jó másfél órája fennáll.

Jellegzetes képződményei, radaron megfigyelhető forgó mozgása és a műholdképek alapján feltételezhetően szupercelláról beszélhetünk. A cella elkerülte Sopron belvárosát, az intenzív rész mellette haladt el.

Radarképünk élőben követhető itt. Várjuk további fotóitokat, képeiteket!

Elképzelhető, hogy a cella kettéválik majd, a jobbra haladó, balra csavarodó tagja maradhat tovább életben. Rákóczi József Nagylózsról jégesőt is észlelt, illetve a következő fotót küldte a celláról. Köszönjük! A cella most már várhatóan gyengülni fog.

 

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés