Vasárnap is előfordult fagy

| 2013. szeptember 27. 11:11 | Frissítve:
Északon-északkeleten gyenge fagy is előfordulhatott, vasárnap hajnalban Romhányban -2,6°C-ot mért észlelőnk.

Északon ismét előfordult gyenge fagy (vasárnap, 11:15): Vasárnapra virradóra a derültebb északi, északkeleti tájakon ismét több helyen fagypont közelébe süllyedt a hőmérséklet, a leghidegebbet, -2.6 fokot Ariel1991 nevű észlelőnk mérte Romhányban.

Hideg, őszi hajnal (szombat, 8:00): Szombaton reggelre az ország délnyugati harmadát kivéve igen alacsony értékeket mérhettünk. Romhányban -0.6 fokot mutatott a Ariel1991 észlelőnk hőmérője, de az északi-északkeleti területeken sokfelé volt fagypont közeli a hőmérséklet: +1, +3 fokot jeleztek a műszerek.

A közlekedést emellett többfelé nehezítették és nehezítik köd- és párafoltok. Légköri front ugyan ma nem lesz felettünk, ám a hidegebb időben az érzékenyebb gyenge hidegfronti tüneteket érezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak. Reggel és naplemente után már hideg az idő, érdemes rétegesen, melegen öltözködni a megfázások elkerülése érdekében.

Péntek: Talajmenti fagy is előfordulhatott több szélcsendes, derült völgyben az Északi-középhegység fagyzugos tájain. Sok településen 2°C köré csökkent a hőmérséklet, de Romhányban -0,1°C-ot is mért Ariel1991 észlelőnk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyilvántartása szerint 1906-ban volt a leghidegebb hajnal szeptember 27-én, akkor -2,0 fokig csökkent a hőmérséklet Debrecenben.

Self fotója, köszönjük!

Szombaton ismét számítanunk kell talajmenti fagyra, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, északkeleten, valamint az Alföld középső és keleti tájain csökkenhet 0°C alá a hőmérséklet a talaj közelében. Óvjuk növényeinket!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |