illusztráció illusztráció

Tartós ónos eső eshet az Északi-középhegységben

Átmeneti enyhülés jön csapadékkal, ami egyre inkább eső lesz, de északon tartósabb ónos eső eshet.

Délnyugat felől több fokkal enyhébb, nedvesebb levegő érkezik fölénk szerdán és csütörtökön, emiatt jelentősen megenyhül az idő, de ezzel együtt sokfelé kell csapadékra számítani.

A jellemző csapadékforma csütörtök estig döntően eső lesz, de szerda reggel, kora délelőtt kezdetben a középső országrészben átmenetileg ónos eső eshet. Mennyisége nem ígérkezik jelentősnek, de vékony jégréteget így is képezhet a tereptárgyakra, utakra, növényekre.

Tartósabb ónos eső eshet északon

Kiemeltebb figyelmet az Északi-középhegység térsége érdemel, ahol majd az enyhülés a talaj közelében nem igazán tudja éreztetni hatását. Itt ugyanis gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, míg máshol egyre többfelé megerősödik a délies szél. A tartósan 0, -1 fok körüli hőmérsékletben délutántól késő estig, kiemelten a szlovák határhoz közeli tájakon akár több órán át ónos eső hullhat, ami miatt az érintett térségben jegessé, síkossá válhatnak az utak, a növényeken és a tereptárgyakon pedig vastagabb jégbevonat képződhet.

illusztráció

Éjjel aztán itt is esőre vált a csapadék, a legközelebbi halmazállapot-váltás pedig péntekre virradóan jön, akkor majd az esőt válthatja fel egyre többfelé havazás.

Borítókép: HeavenMan

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés