illusztráció illusztráció

Távozik a hidegfront, egyre melegebb idő jön

Vasárnapra pár fokkal ugyan visszaesik a hőmérséklet, ám március utolsó napjai egyre melegebb időt hoznak. Kivételt északkelet jelenthet.

Délután nyugat felől záporokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik. Főként a Dunántúlon az ég is megdörrenhet. A front mögött vasárnapra pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 10-15 fok várható.

Március utolsó napjaiban nyugat, délnyugat felől ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, újra erősödik a nappali felmelegedés, legalábbis az ország nagy részén. Keleten, északkeleten ugyanis a felhőké lehet a főszerep és főként kedden kisebb eső is kialakulhat. Itt csak pár fokkal 10 fok fölött alakulhat a csúcshőmérséklet, miközben az ország nagy részén már

16 és 22 fok közé melegszik a levegő.

illusztráció

Fotó: Bodrogi Attila

Szerdán is keleten lehet valamivel felhősebb, hűvösebb idő, 14-16 fok körüli maximumokkal, míg hozzávetőlegesen a Tisza vonalától nyugatra a napsütés lesz túlsúlyban, és 17-22 fokos meleggel köszön el a március.

Április első napja országszerte igazi tavaszi időt hozhat, napközben 16-23 fokig melegedhet a levegő. Egy hidegfront előterében azonban többfelé feltámadhat a délnyugati szél, és a késő délutáni, esti órákban nyugaton és északon záporok, sőt helyenként zivatarok is kialakulhatnak. 

Péntektől csapadékosabbra, hűvösebbre fordulhat időjárásunk, melynek részleteiről hamarosan friss információkkal jelentkezünk.

Borítókép: Mona33

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés