Téli hangulat

| 2008. november 22. 19:27 | Frissítve:
Országszerte alakultak ki hózáporok, hazánk számos területén néhány cm-es hóréteg borítja az utakat, amely igazi télies hangulatot varázsolt!
Kontinensünk idõjárását egy igen nagy kiterjedésû, több középpontú ciklonrendszer határozza meg, melynek következtében Közép-Európát igen hideg, sarkvidéki eredetû légtömeg árasztotta el.

A hazánk fölött található, labilis rétegzettségû légtömeg igen kedvezõ feltételeket nyújtott a hózáporok kialakulásához: a mai nap folyamán országszerte kaptunk észleléseket hózáporokról.

A fõvárosba kor délután érkezett meg a télies hangulat, míg a hegyekben a gyakori erõs széllökések miatt több helyen hófúvás alakult ki. Az ország több útja latyakossá, nedvessé vált, ami miatt igencsak megugrott a kisebb balesetek száma – számolt be az Útinform.

Hazánkban túlnyomó részén már most fagypont alá süllyedt a hõmérséklet, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben jelenleg is szállingózik a hó, ezáltal csúszósak, helyenként jegesek az utak. Akik gépjármûbe szállnak, kérjük tartsanak nagyobb követési távolságot és ne türelmetlenkedjenek! A hózáporok következtében jelentõsen csökkenhet a látástávolság!

Az esti, valamint az éjszakai órákban a Dunántúlon számíthatunk még erõs, helyenként viharos széllökésekre, vasárnap elszórtan fordulhat még elõ hószállingózás vagy hózápor.

Néhány helyen percek alatt fehérré változott a táj, a beküldött észlelési fényképeket ezúton is köszönjük!

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |