Télies fordulatot hoz a jövő hét

| 2018. november 22. 9:30 | Frissítve:
Egyre inkább úgy tűnik, hogy sok csapadék, keddtől jelentős lehűlés érkezik, többfelé havazás váltja az esőt.

Vasárnap délután délnyugat felől mediterrán ciklon éri el térségünket. Nagy nedvességtartalmú, kezdetben enyhe, majd hétfő délutántól/estétől észak-északkelet felől egyre hidegebb légtömegek érhetik el az országot. Így a kiadós esőt hétfő estétől nyugaton és északon,

kedden egyre többfelé havazás

válthatja fel, sőt - mivel a talajközeli légrétegekben hamarabb érkezhet a hideg levegő - átmenetileg fagyott eső, ónos eső sem zárható ki. 

Az európai ECMWF modell 850 hPa-os (kb. 1500 méter) magassági szintre vonatkozó hőmérséklet és tengerszinti légnyomás valószínűségi előrejelzéseinek átlaga november 27-re. (forrás: WXCharts.eu)

Hogy számottevő hóréteg kialakul-e, az még kérdéses, viszont a jelenlegi modellfutások alapján úgy tűnik, hogy az ország egy része átmenetileg ismét kifehéredhet. Ezzel együtt jelentős lehűlés is körvonalazódik, a hét közepére több fokkal csökken a hőmérséklet,

helyenként napközben is fagyhat.

Kiss Csaba fotója a Mecsekből, köszönjük!

A hideg és a csapadék mellé hétfőtől sokfelé erős északi-északkeleti szél is társulhat, emiatt jelentősen csökkenhet a hőérzet, érdemes lesz jól felöltözni. Főként nyugaton és északkeleten fokozódhat akár viharossá is a légmozgás, ez pedig hófúvást is eredményezhet.

Várható hóvastagság szerda reggel

Fontos kiemelnünk, hogy az előrejelzésben még mutatkozik bizonytalanság, naponta kétszer frissülő prognózisunk itt érhető el.

Borítókép: Kiefer Béla


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |