Teltház a kórházakban

| 2009. január 15. 14:09 | Frissítve:
Csütörtök reggel is több helyen hullott még ónos eső, mely rengeteg balesetet okozott az utakon és a gyalogosok körében egyaránt.
Tegnap hazánk fölé dél felõl egy mediterrán ciklonnal enyhébb légtömegek érkeztek, melyben a csapadék így esõ formájában indult a magasban, ám a hetek óta tartó rendkívüli hidegeket okozó hidegpárna annyira áthûtötte a talajt, hogy az a folyékony halmazállapotú esõt is megfagyasztotta. Az enyhülés miatt szilárd halmazállapotú csapadék, havazás késõ estétõl is csak a nyugati területeken fordult elõ.

Mostanra már minden riasztást visszavontak, a csapadék a középsõ és az északi országrészben hó, keleten pedig esõ formájában hullik. Ám a reggel folyamán még több helyen nehezítette a közlekedést az ónos esõ.

„A csütörtök reggelig terjedõ 24 órában 152 közúti balesethez riasztották a tûzoltókat, ezek többsége az ónos esõtõl jeges, csúszós utak miatt következett be” - közölte Szentes György.

Budapesten közel 1000 a sérültek száma, a kórházakban már a pótágyak is megteltek, a Péterfy Kórházban megállás nélkül mûtenek az orvosok. A sok bokatörés miatt pótolni kellett a lábrögzítéshez használt csavarokat és lemezeket. Székesfehérváron is hasonló a helyzet, közel 230 sérültet vettek fel, a mûtétek jelenleg is folynak.

A fõváros utcáit 300 munkás csaknem 80 munkagéppel a fõ közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat jelenleg is takarítja. A buszközlekedés Baranya, Tolna, Veszprém, Somogy és Gyõr-Moson-Sopron megyében is akadozik, a Balaton Volán Zrt. távolsági járatai ugyan elindultak, Tihanyba azonban továbbra sem lehet busszal eljutni.

A postai szolgáltatás a mai napon is akadozik, elsõsorban a Dunántúl déli és nyugati részén okoztak problémát a jeges utak.

A keleti és az északi területeken továbbra is számítani lehet havazásra, gyenge ónos esõre és szitálásra, vezessünk nagyon óvatosan!

Forrás: [origo], index, Független Hírügynökség, MTI

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |