illusztráció illusztráció

Tengerparti zivatarok, vihar nyugaton

Kiterjedt zivatarok tomboltak az Adria partján, miközben zivatarvonal érte el hazánkat is.

Friss(01:10):Az éjszaka folyamán a csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik majd át, a keddi napon már a keleti megyékben fog tovább mozogni: ott, valamint a délutáni óráktól északnyugat felől számíthatunk majd újabb zivatarok kialakulására.

Friss(00:55): Ezekben a percekben Nagykanizsa és Kaposvár között mozog egy intenzívebb zivatargóc, a Dunántúl nagyobb részén már csendes eső vagy záporeső hullik.

Friss(00:25): Hazánkban valamelyest gyengülni látszanak a zivatarok, míg az Adriai-tenger térségében nem veszített energiájából a légkör:újabb gócok jelentek meg a radarképen.

Friss(00:05): Félelmetes lecsapó villámok láthatóak a Balaton környékén. Kerüljük a nedves talajt, a tó közvetlen környezetét, ha vízben tartózkodunk, azonnal hagyjuk el.

Friss(23:55): Az Isztriai-félszigeten továbbra is tombolnak a viharok, a zivatarok szélerősödéssel, helyenként hirtelen lehulló, nagyobb mennyiségű csapadékkal járnak.

Friss(23:35): Jelenleg a Balatonfüred-Zamárdi vonalra tehető a csapadéksáv széle, a zivatarok fokozatosan helyeződnek át kelet felé.

Friss(23:10): A Balaton keleti medencéjében is másodfokúra módosították a viharjelzést.

Friss(23:05): Horvátország magyarok által kedvelt nyaralóövezetén erős széllökésekkel tűzdelt zivatarok heves hulláma vonult végig.

Friss(22:55): Hazánk nyugati felén rengeteg apró cella mozog, az első hullám ezekben érte el a magyar tengert. A Balaton partjáról már gyönyörűen látszódnak a távoli villámok, szerencsére lecsapók helyett a felhő- és felhőn belüli villámok a jellemzőbbek.

Friss(22:30): "Három hullámban, megerősödő széllel érkezett a vihar, s másfél óra alatt 32 mm csapadék esett"- tudtuk meg Nibortól, aki Muraszombatról erősíti az Időkép észlelői táborát.

Friss(21:55): Zalaegerszegi észlelőnk is felhőszakadásról számolt be, mikor egy igen intenzív, erős reflektivitást mutató cella ért a város fölé. A Magyarország nyugati területén húzódó erős konvergenciavonal mentén folyamatosan alakulnak ki az újabb és újabb gócok.

Friss(21:35): A Nyugat-Dunántúlt elérő zivatarvonallal járó csapadékhullás hatására a térségben hirtelen lecsökkent a levegő hőmérséklete, a hőmérők mindössze 16-17°C-ot mutatnak, míg másutt átlagosan 23-25°C-ot mérhetünk.

Friss(21:20): Olaszország északi térségében heves zivatarok tombolnak, a magyarok által kedvelt Velence, Lignano, Bibione városokban csapadékos este előtt állnak a pihenni vágyók. A kiterjedt zivatarrendszer lassan eléri a horvátországi nyaralókat is.

Friss(21:05): A nyugati határszél mentén egyre többfelé jelentenek zivatarokat, melyeket heves villámtevékenység kísér. A Balaton nyugati medencéjében már másodfokú viharjelzés van érvényben.

Friss(20:50): Szombathelyre heves kifutószéllel, felhőszakadással érkezett a vihar.

Friss(20:45): Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a Nyugat-Dunántúlra, itt akár felhőszakadás, jégeső is előfordulhat a következő órákban.

Friss(20:30): Szombathely-Szentgotthárd-Körmend térségéből zivatart jelentettek észlelőink. A mediterrán területeken tartózkodnak a legintenzívebb gócok.

Kontinensünk felett egy hosszan elnyúló frontrendszer mozog, mely mentén egyre több helyen pattannak ki záporok, zivatarok.

Az erősebb cella viszonylag lassan halad, sötétedésig élőben is nyomon követhetik az eseményeket a Kendig-csúcson 700 m magasan elhelyezett kameránk segítségével (Köszönhetjük a Szombathelyi Erdészet Zrt-nek.

További infó - Radar videó | Kompozit radar Képtár Kamerák

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés