Tovább romlott a levegőminőség

| 2018. október 18. 14:22 | Frissítve:
Nyíregyházán életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

A több, mint másfél hete tartó száraz, szélcsendes idő hatására a légkörben egyre nagyobb mennyiségben gyűlnek fel a szennyezőanyagok. A napos idő ellenére a látástávolságot légköri homály csökkenti. Több városunkban kifogásolt, négy nagyvárosban pedig egészségtelennek minősített a levegőminőség. A szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke az elmúlt két napban meghaladta a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket - írja az MTISzegeden, Veszprémben, Pécsett és Nyíregyházán a legmagasabb a szálló por és a nitrogén-dioxid értéke. Ezek közül Nyíregyházán életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

Szmogriadó Nyíregyházán

Az Országos Közegészségügyi Intézet azt javasolja, hogy az érintett térségekben a légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korúak, valamint a gyermekek, kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást. Az egészségtelen minősítést kapott településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, illetve a gyermekeket óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

Szerkesztőségünk fotója Nagymarosról

A jelenlegi előrejelzések szerint a hétvégén szelesebbre fordulhat az idő, de kiadós csapadék nem várható, ami jelentősen javítana a levegőminőségen.

Borítókép: www.ipkameradiszkont.hu által üzemeltetett szolnoki kameránk felvétele

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Újabb rekord a Dunán A víz szintje alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értékeket, Nagymarosnál -72 cm-t észleltek.
  • Ismét egészségtelen a levegő Romlik a levegőminőség, többfelé alakul egészségtelen tartományban a szálló por koncentrációja.
  • Budapesten és Miskolcon is szmogriadót rendeltek el A szálló por koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket, a délutáni, esti órákban érdemes kerülni a szabadban tartózkodást.
  • Ez történt októberben Hosszan tartó vénasszonyok nyara jellemezte az októbert, jelentős csapadékot adó frontok csak ritkán érték el az országot. A Dunán rekord alacsony vízállások születtek.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak