Tovább romlott a levegőminőség

| 2018. október 18. 14:22 | Frissítve:
Nyíregyházán életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

A több, mint másfél hete tartó száraz, szélcsendes idő hatására a légkörben egyre nagyobb mennyiségben gyűlnek fel a szennyezőanyagok. A napos idő ellenére a látástávolságot légköri homály csökkenti. Több városunkban kifogásolt, négy nagyvárosban pedig egészségtelennek minősített a levegőminőség. A szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke az elmúlt két napban meghaladta a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbértéket - írja az MTISzegeden, Veszprémben, Pécsett és Nyíregyházán a legmagasabb a szálló por és a nitrogén-dioxid értéke. Ezek közül Nyíregyházán életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

Szmogriadó Nyíregyházán

Az Országos Közegészségügyi Intézet azt javasolja, hogy az érintett térségekben a légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korúak, valamint a gyermekek, kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást. Az egészségtelen minősítést kapott településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet, illetve a gyermekeket óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől.

Szerkesztőségünk fotója Nagymarosról

A jelenlegi előrejelzések szerint a hétvégén szelesebbre fordulhat az idő, de kiadós csapadék nem várható, ami jelentősen javítana a levegőminőségen.

Borítókép: www.ipkameradiszkont.hu által üzemeltetett szolnoki kameránk felvétele

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |