illusztráció illusztráció

Tripla tuba

Megerősítve - észlelőink egymás mellett egyszerre három tubát kaptak lencsevégre nem messze Kecskeméttől. A szombat délután összefoglalója.

illusztrációFrissítve (23:00) Megerősítést nyert, hogy három felhőtölcsér volt látható a 44-es út közelében, Kecskeméttől mintegy 20 km-re keletre, este 19 óra körül.

Az első fotókat Szappanos Éva nevű nézőnk Nyárlőrincről, a további, jelenséget megörökítő képsorokat pedig Balázs Róbert küldte el szerkesztőségünkbe. Köszönjük! 

A videó itt található!

 

illusztráció

Frissítve (17:45): Továbbra is a Duna-Tisza közén, valamint a keleti területeken vannak zivatarok, a legintenzívebb cella a középső országrészben mozog. Ezzel szemben nyugaton meleg, napsütéses idő uralkodik, nagyjából 10-11 fokos hőmérsékleti eltérés van az ország két fele között. Továbbra is érdemes figyelni az égboltot, tubák kialakulhatnak!

illusztráció

Hazánkat szombaton északnyugat felől egy középpontjával Skandinávia felett örvénylő ciklon hidegfrontja éri el, a mai napon főleg a középső és a keleti országrészben számíthatunk zivatarok kialakulására, feltehetőleg tubákat is megfigyelhetünk majd.

Jelenleg a Duna-Tisza közén, Budapesttől keletre és északkeleten pattantak ki zivatarok, amelyek csak nagyon lassan helyeződnek át, itt helyenként csak 16-17 fok van, míg a fővárosban néhol a 27 fokot is eléri a hőmérők higanyszála. Eger és Gyöngyös környékéről már számos jégesőről szóló észlelés is érkezett.

illusztrációMa délelőtt SeptoXe nevű észlelőnk Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből már lencsevégre kapott egy tubát, az Újharangod közelében készült videót Képtárunkban nézhetik meg! Köszönjük!

Polgár keleti felén is láttak egy felhőtölcsért. A kép mobiltelefonnal készült a helyszínen. Roli530 nevű észlelőnk egy ismerőse készítette a felvételt nemrég, köszönjük!

 

Továbbra is várjuk fényképeiket, észrevételeiket!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés