Megint jégeső a Nyírségben

| 2013. május 24. 14:42 | Frissítve:
Megérkeztek a hétvégére várt záporok-zivatarok. A Nyírséget ismét elverte a jég.

Nyírtasson víz helyett jégkása ömlik a csatornából (19:15) Lali3106 felvétele, köszönjük!

Északkeleten megint lapátolni lehet a jeget (18:35) (Doki100 és Joni211 felvételei, köszönjük!)

 

Ilyen felhők settenkednek a Nyírségben (18:25) - (Sebestyén Péter fotója, köszönjük!)

Nyírbogdány is megkapta (18:10): (Mitróné Lisovszki Tímea fotója, köszönjük!)

Durva jégeső a Nyírségben (18:05) (Joni221 fotója Nyírtass térségéből, köszönjük!)

Nem lesz melegünk a hét végén, ugyanis több hullámban nedves, hűvös légtömegek érik el térségünket, így többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

Előzmények

Szombaton és vasárnap egy magassági hidegcsepp határozza meg időjárásunkat.  A hűvös, többnyire 10 fok alatti hőmérsékletű hajnali órákat követően szombaton napközben még elérheti a hőmérséklet a 20 fokot, ám vasárnap országszerte ez alatt marad a csúcshőmérséklet, inkább őszies, mintsem május végi hangulatú időben lesz részünk. A fölöttünk elhelyezkedő légörvény hatására nem maradunk szárazon sem, a gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből a hétvége első napján szórványosan valószínűek záporok, zivatarok - melyeket helyenként kis méretű jég és viharos széllökés is kísérhet - míg vasárnap a többnyire már erősen felhős égből sokfelé kell eső, zápor, főként keleten és délen helyenként zivatarok kialakulására számítani. 

Hétfőn még mindig többfelé aláhullhat a felhők tartalma, és marad a hűvös idő, a szél is gyakran lesz élénk, északon időnként erős, ez pedig ronthatja hőérzetünket. Egyébként sem lesz melegünk a délutáni órákban, a vasárnapihoz hasonlóan 20 fok alatt marad a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden és szerdán átmenetileg kevesebb helyen fordulhat elő csapadék, és a levegő is melegedni fog, a hét harmadik napjára visszatérhet a 25 fok körüli hőmérsékletű kora nyári idő. A jelenlegi számítások szerint azonban ez tiszavirág életű lesz, hisz csütörtöktől egy újabb ciklon hatására ismét hűvösebb, csapadékos napok jöhetnek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Ez történt májusban Csapadékos, hűvös idővel telt utolsó tavaszi hónapunk, hosszan tartó napsütéssel és meleggel nem sokszor találkozhattunk. A hónap elején a hegyekben még havazott is.
  • Eltúlozta az aranyat érő esőt a május Rengeteg csapadékot hozott a május a Kárpát-medencébe, az átlagnál jócskán több eső esett. Ennek okait vizsgáljuk meg alábbi cikkünkben.
  • Lomha zivatarok úsztattak el minket Lassan mozgó zivatarok okoztak kiadós felhőszakadást, helyenként jégesőt a déli és középső tájakon. Tubákat is megfigyeltek.
  • Villámárvíz öntötte el Dédestapolcsányt Kiadós felhőszakadás okozott villámárvizet tegnap a Bükk északi lábánál elterülő Dédestapolcsányban.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak