illusztráció illusztráció

Megint jégeső a Nyírségben

Megérkeztek a hétvégére várt záporok-zivatarok. A Nyírséget ismét elverte a jég.

Nyírtasson víz helyett jégkása ömlik a csatornából (19:15) Lali3106 felvétele, köszönjük!

Északkeleten megint lapátolni lehet a jeget (18:35) (Doki100 és Joni211 felvételei, köszönjük!)

 

Ilyen felhők settenkednek a Nyírségben (18:25) - (Sebestyén Péter fotója, köszönjük!)

Nyírbogdány is megkapta (18:10): (Mitróné Lisovszki Tímea fotója, köszönjük!)

Durva jégeső a Nyírségben (18:05) (Joni221 fotója Nyírtass térségéből, köszönjük!)

Nem lesz melegünk a hét végén, ugyanis több hullámban nedves, hűvös légtömegek érik el térségünket, így többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

Előzmények

Szombaton és vasárnap egy magassági hidegcsepp határozza meg időjárásunkat.  A hűvös, többnyire 10 fok alatti hőmérsékletű hajnali órákat követően szombaton napközben még elérheti a hőmérséklet a 20 fokot, ám vasárnap országszerte ez alatt marad a csúcshőmérséklet, inkább őszies, mintsem május végi hangulatú időben lesz részünk. A fölöttünk elhelyezkedő légörvény hatására nem maradunk szárazon sem, a gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből a hétvége első napján szórványosan valószínűek záporok, zivatarok - melyeket helyenként kis méretű jég és viharos széllökés is kísérhet - míg vasárnap a többnyire már erősen felhős égből sokfelé kell eső, zápor, főként keleten és délen helyenként zivatarok kialakulására számítani. 

Hétfőn még mindig többfelé aláhullhat a felhők tartalma, és marad a hűvös idő, a szél is gyakran lesz élénk, északon időnként erős, ez pedig ronthatja hőérzetünket. Egyébként sem lesz melegünk a délutáni órákban, a vasárnapihoz hasonlóan 20 fok alatt marad a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden és szerdán átmenetileg kevesebb helyen fordulhat elő csapadék, és a levegő is melegedni fog, a hét harmadik napjára visszatérhet a 25 fok körüli hőmérsékletű kora nyári idő. A jelenlegi számítások szerint azonban ez tiszavirág életű lesz, hisz csütörtöktől egy újabb ciklon hatására ismét hűvösebb, csapadékos napok jöhetnek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés