illusztráció illusztráció

Túlvilági hangok

Hallottuk valaha a jégtáblákat alulról nyaldosó hullámok félelmetes, horrorfilmbe illő hangját? És mi okozza az ijesztő, kültéri szimfóniákat? Ínyencségek.

Mivel kicsiny hazánkban nincsenek tengerek (legalábbis olyanok, amelyek elég mélyek lennének a kétéltű, tengeralattjáróként is funkcionáló terepjárók víz alatti versenyére), sokunk számára bizonyára döbbenetes lehet a befagyott partmenti víz jégtábláit alulról csapkodó (talán a gigantikus jégtörő hajók által keltett) hullámok földöntúli, nem kevésbé hátborzongató és egyben rémisztő hangja.

Az alábbi videót néhány napja rögzítették a Fekete-tengeri Odessza kikötővárosában - (teljes hangerőn) csak erős idegrendszerű nézőink számára ajánljuk!

Bónusz videó -

Néhány hónappal ezelőtt hatalmas médiavisszhangot váltott ki az a Kijevben rögzített, talán még ennél is ijesztőbb - több mint 10 percen át hallható - túlvilági szimfónia, amely szakértők szerint talán valamilyen óriási kotrógép vagy olajozatlan daru (kőfejtőgép, vagy más monstrum) fájdalmas nyikorgásai lehetnek. A felvétel valódiságát ugyanakkor nem tudjuk megerősíteni.

Figyelem! Lefekvés előtt nem ajánlatos meghallgatni!

Szép álmokat kíván szerkesztőségünk, egyben várjuk a véleményeket, észrevételeket (hallott-e már valaki hasonló hangokat - akár befagyott víz és jég által keltett, akár szellemhajóktól származó, mély fájdalmukban síró szirének énekét is felvonultató szimfóniák formájában.)

Köszönjük!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek