illusztráció illusztráció

Új grafikonok

Az Időkép Pro 2 fejlesztése folytatódik a háttérben, mától saját honlapba is építhetőek az újradolgozott hőmérsékleti grafikonok.

Ígéretünkhöz híven igyekszünk minél elõbb pótolni a hiányzó grafikonokat, a múlt héten megjelent nagy felbontású, Pro 2 térképkivágatok után most a 24 órás grafikonok lettek szebbek, és fõleg nagyságrendileg informatívabbak.

Azon kívül, hogy akár 800x400 pixeles méretûre is kinagyíthatóak, talán a legnagyobb újítás a referencia-állomások bevonása a saját állomással idõszinkronban. Ehhez a 4, földrajzilag legközelebbi Pro állomás adatait használja a rendszer, egymásra fektetve az azonos idõpillanatban mért értékek vonalait. Így lehetõvé válik a vizuális összehasonlítás, vagyis láthatjuk, mennyivel és milyen irányban tér el a saját állomásunk a környzetünkétõl.

Az összehasonlítást segíti, hogy a rendszer feltünteti a legközelebbi 4 állomás irányát, távolságát és magasságbeli eltérését hozzánk képest. Fontos még a lokális és abszolút minimumok/maximumok helyének és idejének jól látható kiemelése (egy nap több lokális minimum és maximum is lehetséges). Mindezeken túl a rendszer bizonyos idõközönként feliratozza a grafikon görbéjét akkor is, ha éppen emelkedik vagy csökken.

Ugyanilyen részletgazdag, összehasonlító grafikonok várhatóak hamarosan az összes többi fontos idõjárási adatra nézve is. A nagy felbontású grafikonokat az Idõkép Pro felhasználói nem csak nézegethetik, hanem saját honlapjukba is beépíthetik a nagy felbontású térképkivágattal együtt. (A Pro 2 hõmérsékleti térkép-kivágatai jelenleg kétszer nagyobb felbontásúak a nyilvános HD-térképhez képest, 2-3 hónapon belül várható a 4-szeres növekedés.)

Az Idõkép Pro 2 rendszer fejlesztése folyamatosan zajlik tovább, hamarosan a nagyobb idõtávú (1 hetes, hónapos és éves) grafikonok is elérhetõek lesznek.
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés