Új űrállomást tervez Kína

| 2020. június 19. 17:23 | Frissítve:
2023-ra tervezik létrehozni, két év alatt 11 küldetéssel.

Az első, központi modult 2021 elején tervezik pályára állítani. A 20 tonnás modul (CCM, Core Cabin Module) prototípusa már tavaly elkészült és Tienho (Tianhe), "Mennyek harmóniája" névre keresztelték. Ez lesz az űrállomás irányító- és lakómodulja. 

Ezután jönnek az űrhajósok, akiket a Sencsou szállít és a Tiencsou teherűrhajó. Ezeket követi a központi egységhez kapcsolódó első két kutatómodul. A továbbiakban pedig három személy- és három teherszállító űrhajó indul útnak. A tervezett 11 starthoz a Hosszú Menetelés rakétacsalád -5B, -2F és -7 típusait használják. A három modulból álló, 66 tonnás kínai űrállomás tervezetten 2023-ra készül el:

Fantáziarajz: CMSA

Az űrállomáson dolgozó háromfős legénységet félévente váltják. Nemzetközi együttműködésben a csillagászat, az űrorvostan, az űrélettan, a biotechnológia, a folyadékok fizikája, az égés és az egyéb űrtechnológiák témában végeznek majd tudományos kísérleteket. Az állomás élettartamát 10 évre tervezik, 340-450 km közötti magasságban fog keringeni, 43 fokos inklinációjú pályán. Az első, központi modult Vencsangból, míg a személyzetet szállító űrhajókat a Góbi-sivatagban található Csiucsüanból indítják.

Forrás: urvilag.hu


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |