illusztráció illusztráció

Újabb frontok jönnek, csütörtökön viharos szél támad

Szerdán egy meleg-, majd este egy hidegfront érkezik, a hidegfront mögött csütörtökön sokfelé lehetnek viharos széllökések.

Nincs megállás, újabb frontok érkeznek a héten. Rögtön holnap nyugat-északnyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot, és többfelé várható csapadék: északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső, máshol eső, zápor. Délnyugaton csak néhol eshet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunától keletre mindössze 0 és +5, míg a Dunántúl nagy részén 5 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a legmelegebb Sopron környékén lesz.

Este megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, az addig élénk, erős délnyugati szél egyre többfelé nyugatira, majd északnyugatira fordul, csütörtökön sokfelé viharos lökések kísérhetik.

A Bakonyban és a főváros környékén 80-90 km/órás lökések is lehetnek.

illusztráció

Ezen a napon sokat fog sütni a nap, a felhőátvonulásokból csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Keleten, északkeleten is megenyhül az idő, a maximumokat országszerte 5 és 12 fok között mérhetjük.

Átmeneti szünet után péntek délután újabb meleg-, majd éjjel hidegfront érkezik, folytatódik tehát a változékony, szeles, csapadékkal tarkított időjárás.

Borítókép: Porpáczi Gyula (Balatonvilágos)

Szavazás

Érzékeny vagy a frontokra?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés