Újabb mediterrán ciklon érkezik

| 2015. október 12. 13:04 | Frissítve:
A hét közepére egy újabb mediterrán ciklon érkezik, ismét kiadós esőre kell számítani, viszont melegedni fog az idő.

Szerdán és csütörtökön egy mediterrán ciklon fogja meghatározni időjárásunkat. Ismét sokfelé kell számítani kiadós esőzésre, jelentős mennyiségű csapadékra, főként a Dunántúlon többfelé megközelítheti majd a két nap alatt lehulló csapadék összmennyisége az október havi átlagot, tehát

ismét mérhetünk 40-50 mm csapadékot.

Csütörtökön ugyanakkor az eső mellett záporok, sőt, akár intenzív záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak. A jelenlegi számítások szerint kevesebb csapadék a keleti, északkeleti tájakon eshet. A keleti, délkeleti szél is gyakran élénk, helyenként erős lehet. Ezzel együtt enyhébbekké válnak a hajnalok, szerdán már csak kevés helyen csökkenhet a hőmérséklet 5 fok köré, ugyanakkor talajmenti fagy, gyenge fagy már sehol sem várható, csütörtökön pedig még enyhébb lehet a reggel. Szerdán napközben 9-16 közötti maximumokra van kilátás, csütörtökön pedig az erőteljesebb délkeleti áramlásnak köszönhetően az ország déli, délkeleti felén akár 17-20 fok közötti maximumokat is mérhetünk, máshol 12-15 fok lehet a legmelegebb órákban.

Ne tegyük el az esernyőt

Pénteken tovább folytatódik a csapadékos idő az ország nagy részén, ismétlődő eső, zápor továbbra is kialakulhat. Továbbra is élénk, erős lesz a délkeleti szél, így a keleti, délkeleti tájakon ezen a napon is 18-20 fok köré melegedhet a levegő. A hétvégén is szükség lehet időnként az esernyőkre, ugyanakkor délutánonként 13-19 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |