illusztráció illusztráció

Újabb tűzgömböt láttak

Szombat este 9 óra után néhány perccel hatalmas tűzgömböt lehetett látni hazánk felhőtlen területei felett. Várjuk beszámolóikat!

Szombat este 21 óra 2 perckor egy hatalmas tűzgömb hullott a "környéken" - számolt be a Tűzgömbök Világa blog. Országszerte felhős volt az ég, csak a nyugati vidékeken, pl. a Csallóközben voltak felhőlyukak, ahonnan látni lehetett a jelenséget.

Több helyről jelezték a pár perccel későbbi hangrobbanást, sőt olyan lökéshullámot, amely kicsit megrázta a kamerát ill. az egész házat. Több helyen rögzítették a különböző kamerák az égbolt kivilágosodását - számolt be az Időképnek Tepliczky István.

Baladincz Bendegúz észlelőnk a következőképp számolt be az eseményről: "Zalaegerszeg felett láttam egy ideig zöldesen világító, hulló dolgot ami egy idő után nagy villanással elégett. Nem tudom eldönteni hogy az tűzijáték volt vagy egy hullócsillag vagy meteorit."

Várjuk tehát minden kedves olvasónk, észlelőnk részletes jelentését és fotóit, hogy minél jobban megismerhessük a jelenséget! Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés