illusztráció illusztráció

Erős kánikula jön

A hét közepétől igazi kánikula köszönt be, a csúcshőmérsékletek ekkor délen helyenként akár a 38-40 fokot is elérhetik.

Szerencsés, aki most vette ki szabadságát: napsütéses, nyári napok jönnek, ráadásul egyre melegebb időben lesz részünk a következő héten. Ugyanakkor nagyon erős lesz az UV-B sugárzás is, így mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítanunk bőrünk védelmére és a megfelelő folyadékpótlásra.

illusztráció

Hétfőn folytatódik a derült, napos nyári idő, a szél legfeljebb keleten élénkülhet meg. 30 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden is marad a meleg, nyárias idő, főként keleten jelenhet meg több gomolyfelhő az égen, északkeleten futó zápor sem kizárt. Délután 28 és 32°C közé melegszik a levegő, az északnyugati szél azonban többfelé élénk lehet.

Szerdán is zömében napos, nyári idő várható, csupán helyenként alakulhat ki frissítő zápor, esetleg zivatar. Északkeleten, keleten olykor megélénkülhet a szél, mindvégig itt lesz részünk kissé hűvösebb, délnyugaton pedig melegebb időjárásban.

A hét közepétől igazi kánikula köszönt be, a csúcshőmérsékletek ekkor 35 fok felett, délen néhol akár 38-40 fokot is elérhetik. Szellőztessük ki most lakásunkat, napokon belül éjjel sem megy 20 fok alá a hőmérséklet!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés