illusztráció illusztráció

Újra másodfokú hőségriasztás

Visszatért a tikkasztó meleg, az országos tisztifőorvos elrendelte a másodfokú riasztást. Holnap jön a 40 fok.

Keddtől ismét hőhullám érkezett dél felől hazánkba, a nappali felmelegedés napról-napra nő. A kánikula tetőzésére csütörtökön számíthatunk, akkor az Alföldön 38-39 fokig emelkedik a legmagasabb hőmérséklet, de nem kizárt, hogy átlépjük a 40 fokot. Enyhülésre péntek estétől számíthatunk, a hőmérséklet nagyjából 10 fokkal fog visszaesni.

Az országos tisztifőorvos szerdán elrendelte elrendelte a másodfokú hőségriasztást. Az UV-B sugárzás továbbra is erős, a maximum ma 7,9 körül alakul, az érzékenyebb bőrűeknek csupán negyed óra naponlét is elegendő a leégéshez.

Vizet osztanak a főváros forgalmasabb csomópontjaiban. A hőség átvészeléséhez hasznos tudnivalókat e cikkünkben olvashat.

Érdekességképpen megemlítjük, hogy hétfőhöz 2 éve, július 20-án mérték a valaha mért legmagasabb hőmérsékletet Magyarországon, Kiskunhalason akkor 41,9 °C-ot jeleztek a hőmérők. Az országos rekord megdőlésének most kicsi az esélye, de könnyen lehet, hogy napi rekord dőlhet. Jelenleg a következőképpen alakul a "rekordtábla":
Csütörtök - Országos: 38,2 °C - Budapest: 36,4 °C
Péntek - Országos: 39,8 °C - Budapest: 36,8 °C
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés