Újra szeptemberi nyár

| 2012. szeptember 7. 13:39 | Frissítve:
A hétvégén és a jövő hét első napjaiban száraz, napos, késő nyári időben lesz részünk, ismét mérhetünk 30°C-ot.

Csütörtökre virradóra érkezett meg az a hidegfront hazánkba, mely ugyan az ország nagy részén nem mérsékelte a súlyos aszályhelyzetet, de elsősorban az Alföldön és északkeleten helyenként jelentősebb (10-20 milliméternyi) csapadékot okozott. A front mögött péntek reggelre kitisztult a levegő, olyannyira, hogy Talindörögdön és Romhányban elhelyezett automatáink mindössze 3°C-ot mértek. Napközben országszerte verőfényesen napos, mérsékelten meleg idő jellemezte hazánk időjárását.

A hétvége és a jövő hét eleje időjárásának alakításában ismét egy anticiklon veszi át a főszerepet, így igazi késő nyári időre készülhetünk, bár kezdetben még hűvösek lesznek az éjszakák, a nappali felmelegedés fokozatosan erősödik, ismét mérhetünk majd 30°C fölötti hőmérsékletet.

A hétvégén habár ennyire meleg még nem lesz, bátran tervezzünk strandolást, hisz az ország nagy részén szinte zavartalan lesz a napsütés, és a legmagasabb nappali hőmérséklet is megközelíti a 30°C-ot. Csupán szombaton lehet északkeleti megyéink fölött időnként több felhő, de eső ott sem várható. Állóvizeink hőmérséklete ugyan valamelyest visszaesett, de még így is alkalmasak fürdőzésre, a Balaton vize 22, míg a Tisza-tóé 23°C-os.

A meleg idő a jövő hét első napjaiban is folytatódik, sőt déli, délnyugati áramlással még az itt lévőnél is egy-két fokkal melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így a napos időben délutánonként több helyen átlépi majd a hőmérséklet a 30°C-ot, akár 31-32°C-ot is leolvashatunk majd hőmérőinkről.

A hét közepén, szerdán napközben érkezik egy markánsabb hidegfront, mely mögött változékony, gyakran szeles és több fokkal hűvösebb idő köszönt be. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon kövehetik itt.

A cikkünkben megjelent képek Marga és Borza Judit nevű felhasználónk képei, köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |