Utórengés és kráter

| 2011. január 31. 0:32 | Frissítve:
Oroszlány mellett az erdőben hatalmas krátert hozott létre a földrengés, néhány utórengést a lakosság is érzékelt.

A szombati földrengés hatására 20 méter mély kráter keletkezett az Oroszlány és Pusztavám közti erdőben, egy út el is tűnt, a föld nagy része bányatóba került - számolt be az eseményről az RTL Híradó. A 150 méter hosszú mélyedést a közeli kőfejtő biztonsági őre vette észre másnap reggel, a helyszínt a katasztrófavédelem munkatársai vizsgálják.

Az OroszlányTV munkatársai a helyszínen jártak, tudósításuk ide kattintva tekinthető meg.

Vasárnap este 21 óra 59 perckor 3,0-ás magnitúdiójú utórengést észleltek, melynek Szár település volt a középpontja. Észlelőink néhány perccel az esetet követően tájékoztatták oldalunkat ("pár másodperc volt az egész, megrezdültek a poharak, az ágyon ülve is érződött a lökéshullám", "megreccsentek az ajtók, ablakok"). A 3-as erősség gyengének tekinthető, figyelemre méltó azonban, hogy ez az utórengés önmagában is az elmúlt 3 hónap második legerősebb földmozgása volt hazánkban.

Hétfőn hajnali 1 óra 25 perckor néhány kilométerrel északra újabb, 2,8-as erősségű utórengés pattant ki, több olvasónk ezt is érzékelte.

A szakemberek tájékoztatása szerint még hetekig kell utórengésekre számítani, ezek száma és erőssége fokozatosan csökken, de nem kizárt, hogy egy-egy még érezhető erősségű lökés is lesz.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |