Változékony marad az időjárás

| 2011. július 27. 15:43 | Frissítve:
A hét hátralévő részében nem tér vissza a kánikula, marad a változékonyság.

Bár a mai napon az elmúlt napokhoz képest már több fokkal magasabbra emelkedett a hőmérséklet, egyértelműen nem jelenthetjük ki, hogy visszatért az igazi nyár. Mint az archív hőtérképünkön is látható, elsősorban a délnyugati országrészben emelkedett a hőmérséklet több helyen 25°C fölé, ugyanakkor az északkeleti országrészben a felhősebb, záporosabb tájakon csak alig haladta meg a 20°C-ot.

A legfrissebb előrejelzések szerint a következő napokban is döntően sekély ciklonok határozzák meg térségünk időjárását, ezért marad a változékonyság.

Csütörtökön hajnalban délnyugat felől keződik újabb erős felhősödés és csapadékhullás, napközben is elsősorban a Dunántúlon számíthatunk eső, zápor, főként délnyugaton zivatarok kialakulására, mind eközben keleten akár több órára is kisüthet a Nap, és 27-28°C-ot is mutathatnak a hőmérők.Zivatar Telekgerendás közelében 2011.07.25-én Pénteken meglehetősen nedves, labilis légtömeg fogja kitölteni térségünket, emiatt az országban többfelé kell számítanunk majd záporok, nem egy helyen nagy mennyiségű csapadékkal kísért zivatarok kialakulására. Ez a labilis légtömeg még szombaton is meghatározza majd időjárásunkat, főként az ország keleti felében okozva újabb záporokat, zivatarokat. A Dunántúlra mindeközben megélénkülő északnyugati szél kíséretében már szárazabb levegő érkezik. A hét utolsó napján, azaz vasárnap sem igazán fog a nyaralók kedvében járni az időjárás. Bár már kevesebb helyen - elsősorban északkeleten - alakulhat ki újabb csapadék, ekkor már inkább a megélénkülő szél fog rontani hőérzetünkön az egyébként sem túl magas, 25°C közeli, kevéssel azalatti hőmérsékletek mellett. 

A kánikula tehát egyelőre - legalábbis a hét hátralévő részében és a jövő hét elején - nem tér vissza hazánkba.

 


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |