Vasárnap hidegfront hoz csapadékot

| 2013. október 31. 11:56 | Frissítve:
A hosszú hétvégi száraz, helyenként szeles, őszies időt követően vasárnap délután egy hidegfront hoz csapadékot.

A hosszú hétvégén már többfelé megnövekszik a felhőzet, pénteken nyugaton, szombaton elsősorban az Alföldön azonban még számíthatunk több órás napsütésre. Ezeken a napokon legfeljebb csak jelentéktelen csapadék alakulhat ki helyenként. Vasárnap délután viszont egy hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, a délutáni óráktól egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, elszórtan akár egy-egy beágyazott zivatar is kialakulhat, azonban ez a front majd gyorsan áthalad felettünk. A hétvégén a reggeli órákban ismét kialakulhatnak a völgyekben helyenként pára- és ködfoltok, de ezek nem maradnak majd meg tartósan.

Szombaton és vasárnap is szeles napra van kilátás, elsősorban a Dunántúlon erős széllökések kísérhetik majd a déli, délnyugati szelet, majd vasárnap a késő délutáni óráktól fokozatos északnyugat felől északnyugatira fordul a szél, és továbbra is erős, esetleg viharos lökésekre kell készülnünk. A hajnali órákban általában 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk, de a szélcsendesebb, derültebb völgyekben hidegebb is lehet, a fagyzugos helyeken pedig gyenge talajmenti fagy sem kizárt péntek és szombat reggel. Vasárnap viszont már valamelyest enyhébb lesz a hajnal. Délutánonként általában 13 és 18 fok közé melegszik a levegő, de szombaton és vasárnap a déli, délnyugati megyékben még mérhetünk 20 fok körüli, esetleg ezt egy-két fokkal meghaladó értékeket is.

Hétfőn a hidefront elhagyja térségünket, mögötte egyre többfelé kisüt a nap, viszont nyugaton még mindig szeles időre van kilátás, és a hőmérséklet is visszaesik néhány fokot.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |