illusztráció illusztráció

Vasárnap lesz a nyár legmelegebb napja

Az érkező hidegfront előtt erős, viharos déli széllel forró levegő érkezik a Szahara felől, vasárnap délen a 38 fokot is elérhetjük.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, egy nyugat felől érkező markáns hidegfront előterében dél felől forró, afrikai eredetű légtömegek érkeznek, így augusztus, egyben a meteorológiai nyár utolsó hétvégéje perzselő kánikulával telik majd, nagy biztonsággal kijelenthető, hogy

vasárnap lesz az idei nyár legmelegebb napja.

WRF modellünk előrejelzése szerint nagy területen emelkedik 35 fok fölé a hőmérséklet, az Alföldön és délen nem lesz ritka a 36-37 fok sem, 

itt akár a 38 fokot is elérhetjük.

illusztráció

Jó hír azonban, hogy a levegő nem fog állni, a délies szél többfelé megerősödik, északnyugaton viharos lökések is lehetnek.

A hétvége nagy részében száraz idő várható, egy-egy frissítő zápor legfeljebb szombaton a délutáni órákban a Dunántúlon és északon, vasárnap este a nyugati határ mentén fordulhat elő.

Hétfőn megérkezik, hullámot vet felettünk a hidegfront, keddre országszerte jelentősen visszesik a hőmérséklet. Többfelé jelentős csapadék hullhat.

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés